Een bewakingsagent van OKay op de Wechelsebaan in Lille achtervolgde de twee winkeldieven. 

Een bewakingsagent van OKay op de Wechelsebaan in Lille achtervolgde de twee winkeldieven. © RR

Dertig maanden cel voor dieven bij OKay

Lille, Grobbendonk, Herenthout

Twee Roemeense mannen van dertig jaar zijn door de rechtbank in Turnhout elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. Het duo pleegde in totaal dertig diefstallen bij filialen van OKay, onder meer in Lille, Grobbendonk en Herenthout.

Een bewakingsagent van OKay langs de Wechelsebaan in Lille merkte op 11 januari van dit jaar de twee mannen op in de supermarkt. Zij hadden de twee weken voordien meerdere diefstallen gepleegd in andere winkels van OKay. De twee verdachten zijn gevlucht in hun auto, maar de veiligheidsmedewerker reed hen achterna. Onderweg hield hij contact met de politie. Even later konden de inspecteurs hen onderscheppen.

Het duo, Stefan-Gabriel-Atonio D. en Danut E., had in Lille vijf flessen whisky gestolen. Ze waren verantwoordelijk voor ruim dertig diefstallen bij OKay over heel België. Zo sloegen ze ook toe in Grobbendonk, Herenthout, Putte, Puurs, Hemiksem, Stekene, Waasmunster, Tessenderlo en Loppem. Ze hadden het telkens gemunt op flessen whisky.

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde beide mannen elk tot een effectieve celstraf van dertig maanden en een boete van 800 euro. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio