In de toekomst is het gedaan met plasvorming op het Armand Reusensplein. 

In de toekomst is het gedaan met plasvorming op het Armand Reusensplein. © Jan Brys

Reeks trottoirs en fietspaden krijgen dit en volgende jaren een facelift

Brasschaat -

Het Brasschaatse gemeentebestuur heeft een budget vrijgemaakt om in dit en de volgende drie jaren een reeks fietspaden en trottoirs opnieuw aan te leggen en te vernieuwen.

Het gaat ieder jaar over een bedrag van 142.466 euro. Dit jaar nog staat de Holleweg op de planning. Het betreft de vernieuwing van de dolomiet in het stuk van de Hoogboomsteenweg tot aan de Nieuwe Beek. In de Garçondreef in Maria-ter-Heide worden de putten opgevuld. In de Heislagsebaan in de wijk Driehoek zal men het trottoir en de parkeervakken aan de oneven zijde van de straat heraanleggen. In de Max Hermanlei in de wijk Kaart gebeurt hetzelfde maar dan aan beide zijden van de straat. Tenslotte staart in 2022 nog het Armand Reusensplein in het Centrum op de planning. Daar wil de gemeente de plasvorming bij hevige regenval voorkomen door de bestaande toestand van het plein te egaliseren.

Al deze werkzaamheden dienen nog wel te worden goedgekeurd door de gemeenteraad die zitting houdt op maandag 30 mei in het gemeentehuis aan de Verhoevenlei. Het is intussen al de tweede keer dat de gemeenteraadsleden fysiek vergaderen. De zitting gaart van start om 20u in de raadszaal. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio