Softijsjes van verse melk van eigen koeien op Hanneken Tas. 

Softijsjes van verse melk van eigen koeien op Hanneken Tas. © RR

Allereerste softijsjes van eigen koemelk op vakantiehoeve Hanneken Tas

Essen -

De allereerste Belgische softijsmachine die werkt met koemelk is gearriveerd op de vakantiehoeve Hanneken Tas. Sinds afgelopen weekend kunnen bezoekers er zelf een softijsje ‘tanken’ uit de automaat.

Vakantiehoeve Hanneken Tas was al even in blijde verwachting van de Nederlandse softijsmachine. Heel bijzonder is dat deze automaat geen melkpoeder gebruikt om het softijs te maken, zoals overal elders in België.

Nele Van Hees trok de grens over naar Nederland waar er wel een automaat bestaat die softijs van verse melk maakt. De melk is afkomstig van de eigen koeien van Hanneken Tas. “

De allereerste softijsautomaat van het land die werkt met echte melk staat in Essen.

De allereerste softijsautomaat van het land die werkt met echte melk staat in Essen. © RR

In Nederland zijn er al zo’n veertig softijsmachines actief. In België wordt softijs gemaakt van gepasteuriseerd melkpoeder. De Nederlandse machine pasteuriseert de melk zelf. We zochten een manier om de bezoekers van onze melk te laten proeven. Zelf ijs maken is te arbeidsintensief, ik werk voltijds als kinderverzorgster en help daarnaast mee op de boerderij van mijn ouders en man”, vertelt ze.

Het toestel is heel eenvoudig te bedienen. “Klanten halen uit deze automaat heel makkelijk zelf een softijsje. De hoorntjes komen in een kast ernaast.”

Hanneken Tas levert melk aan het Nederlandse familiebedrijf Royal A-ware met vestiging in Aalter, het vroegere FrieslandCampina, die melkpoeder, kaas en room produceert. De vakantiehoeve ligt langs een fietsenknooppunt en is vrij te bezoeken. Rondleidingen kunnen eenvoudig op aanvraag.

 (ella)

Vakantiehoeve Hanneken Tas, Hanneken Tas in Essen, www.hannekentas.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio