©  RR

Bestuurder betrapt met 131 kilometer per uur op R6

Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver -

De lokale politie Bodukap heeft het voorbije weekend een Wodca-actie gehouden. Er werd gecontroleerd op alcohol en drugs achter het stuur en ook op snelheid. Verschillende mensen speelden hun rijbewijs kwijt.

Theo Derkinderen

Er waren zaterdagavond snelheids- en alcoholcontroles op de Mechelsesteenweg in Bonheiden, Mechelsebaan in Duffel en R6 in Sint-Katelijne-Waver. Bij de eerste controle reed niemand te snel, bij de tweede duwden 37 chauffeurs het gaspedaal te diep in en op de R6 betrapte de politie 68 bestuurders die te snel reden. “Vier van hen reden zo snel dat hun rijbewijs voor vijftien dagen werd ingetrokken. Ze werden geflitst met snelheden van 119 tot 131 kilometer per uur. En dat op een plaats waar 70 kilometer per uur de maximum toegelaten snelheid is”, klinkt het bij politiezone Bodukap.

Eén bestuurders reed 107 kilometer per uur, met een voorlopig rijbewijs - wat niet toegestaan is tijdens een weekendnacht - en was onder invloed van cannabis. Daarnaast bleek de man zijn rijbewijs, noch een verzekeringsbewijs op zak te hebben. De politie immobiliseerde het voertuig van de betrokkene.

Een andere chauffeur reed eveneens te snel en had (veel) te veel gedronken. De auto bleek bovendien niet verzekerd te zijn, waarop het voertuig in beslag werd genomen. De politie betrapte tijdens de actie ook één bestuurder die zijn gsm aan het gebruiken was achter het stuur en een automobilist die geen veiligheidsgordel droeg.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio