Sofie Van Accom presteerde behoorlijk in Duitsland: “Als ik nog wat kan finetunen en wat extra races loop, kan ik nog sneller.” 

Sofie Van Accom presteerde behoorlijk in Duitsland: “Als ik nog wat kan finetunen en wat extra races loop, kan ik nog sneller.” © basp

Sofie Van Accom loopt op meeting van Karlsruhe degelijke ‘opener’: “Het gevoel zit sowieso beter dan vorig jaar”

1.500 meter-specialiste Sofie Van Accom liep zaterdag op de internationale meeting in Karlsruhe een behoorlijke chrono van 4’17”00. In de loop van het seizoen wil de Olense daar een zevental seconden afkrijgen.

Na een opwarmertje op de 1 mei-meeting en een tactische 1.500 meter op de interclub begon Van Accom in Karlsruhe aan het echte werk.

“Het was mijn eerste snelle 1.500 meter van het seizoen”, sprak Van Accom. “Het is altijd leuk om zo’n mooie meeting in het buitenland mee te pikken. Mijn opener is drie seconden sneller dan mijn opener van vorig jaar in Nijmegen. Toen had ik wat moeite om in het ritme te komen. Nu zit het al meteen beter. Ik probeerde de haas en de leidsters te volgen, maar na 1.000 meter liepen ze weg. De laatste ronde kreeg ik het erg zwaar. In de laatste vijftig meter verzuurden de benen compleet. Op de meet liepen nog twee loopsters me voorbij, zodat ik uiteindelijk als vijfde eindigde.”

Hoewel Van Accom bijna tien seconden boven haar record bleef, kan ze leven met haar tijd van 4’17”00. “Op zich ben ik wel tevreden over mijn eerste snelle 1.500 meter-wedstrijd van het seizoen. Ik heb nog niet veel specifiek trainingswerk gedaan. Als ik nog wat kan finetunen en wat extra races loop, kan het sneller.”

Nu volgt er een reeks met interessante meetings. “Volgend weekend volgt een 1.500 meter op de IFAM. Misschien komt er ook opnieuw een buitenlandse wedstrijd aan. Dat ligt nog niet vast. Waar ik dit seizoen wil uitkomen? Als ik dit jaar opnieuw richting de 4’10 kan geraken, dan kan ik spreken van een geslaagd seizoen. Natuurlijk moeten de wedstrijdomstandigheden dan wel wat meezitten. Maar het gevoel zit sowieso beter dan vorig jaar.”

Een overstap maken naar de langere piste-afstanden is dit seizoen nog niet aan de orde voor de bijna 33-jarige Van Accom. “De 5.000 meter heb ik even in de koelkast gestoken. Het is niet zo simpel voor vrouwen om veel goeie 5.000 meter-wedstrijden te vinden. De focus blijft voorlopig vooral op de 1.500 meter liggen met af en toe een 800 meter om de snelheid te prikkelen. Maar wie weet pik ik op het einde van het seizoen nog een 3.000 meter of 5.000 meter mee.” (basp)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio