Feest bij de spelers van Lille United B na de zege van de promotie tegen Willebroekse.

Feest bij de spelers van Lille United B na de zege van de promotie tegen Willebroekse. © mpics

Dennis Van Den Reek schiet Lille United B naar de promotie: “Als voetballende ploeg moet tweede ons beter liggen”

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar na de promotie van de A-ploeg dwong ook Lille United B gisteren via de eindronde de promotie af. “Dit is de bekroning van een sterk seizoen”, straalde matchwinnaar Dennis Van Den Reek (27).

Bart D’Haene

Op de overwinning tegen Willebroekse viel gisteren weinig af te dwingen. Zeker voor de rust was de thuisploeg de betere ploeg en tot vier keer toe verhinderde het doelkader een doelpunt van Lille United B.

“In de eerste helft kon het alle kanten uit”, sprak Van Den Reek. “Ook Willebroekse prikte enkele keren gevaarlijk tegen. In de tweede helft, waarin we jacht maakten op een tweede doelpunt, ging het op en neer. Bij die voorzet twijfelde ik niet. Ik nam de bal meteen op de slof en gelukkig scoorden we in het beslissende duel twee keer op het juiste moment. Achteraf bekeken was 1-0 misschien ook genoeg geweest. Al hadden we dan wel sowieso verlengingen moeten spelen. (lacht) In dit warme weer zou dat geen geschenk geweest zijn. Voor heel wat spelers was dit de laatste wedstrijd voor Lille United, het is dan ook leuk om met een groot feest te vieren. Helaas heb ik voor morgen geen vakantie genomen. (lacht) Ik ben benieuwd naar volgend seizoen. Veel nieuwe spelers komen over van Gierle, waarmee Lille United fusioneert. Hopelijk krijgen we een sterke groep. Remy Keijsers en ikzelf hebben ons contract verlengd. Ik heb begrepen dat er in tweede provinciale meer gevoetbald wordt. Dat moet ons als voetballende ploeg liggen.”

Sportief manager Patrick Engelen zat voor de gelegenheid als T2 op de bank en deelde mee in de feestvreugde. “De spelers stonden supergemotiveerd aan de aftrap”, sprak Engelen. “We dwongen veel kansen af en geloofden voortdurend in een goede afloop. Ik ben dik tevreden met dit scenario.”

Volgend seizoen wordt Jef Lauwers de nieuwe trainer, als sportief manager geeft Engelen vorm aan het nieuwe avontuur. “Dit wordt wel het einde van een cyclus van vijf jaar waarin de spelersgroep twee keer de promotie afdwong. Voor een resem spelers is dit het einde bij de club en voor hen is dit een waardig en mooi afscheid. Met de spelers van Gierle die erbij komen, beginnen we aan een nieuwe uitdaging.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio