Dessel Sport en Knokke maakten er een aangenaam kijkstuk van. Beide teams hielden mekaar na negentig minuten in evenwicht. © mpics

Kristiaan Haagen en Dessel pakken punt na 0-3-achterstand: “Toch mogen we niet tevreden zijn met dit gelijkspel”

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen trakteerde Dessel zijn supporters op een echte spektakelmatch. Tegen Knokke moesten de Kempenaars al snel achtervolgen, maar in een zinderende slotfase werkten ze een 0-3-achterstand alsnog weg.

Dessel Sport leek in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet op de afspraak te zijn. Knokke opende al snel de score en na elf minuten spelen zette Vandewalle zelfs de 0-2 op het bord.

“We verschenen inderdaad niet scherp genoeg aan de aftrap”, gaf ook aanvoerder Kristiaan Haagen eerlijk toe. “In het openingskwartier speelden we niet goed en bovendien had Knokke flink wat geluk. Laat die speler in een gelijkaardige fase vijftig keer op doel trappen en hij zou quasi nooit scoren, maar nu vloog de bal dus wel binnen. Vervolgens liet de ref een strafschopfout onbestraft, maar bij de daaropvolgende tegen­aanval van Knokke floot hij wel voor een fout. In plaats van 1-1 werd het door die vrije trap zo 0-2.”

Dessel Sport herpakte zich snel, want in het tweede kwartier liet de thuisploeg een zestal kansen noteren. Haagen: “Na die slappe start speelden we een goede eerste helft. We domineerden en dwongen ook veel kansen af. Het is dan ook onbegrijpelijk dat we niet met 1-2 of 2-2 gingen rusten. Dat gegeven achtervolgt ons al de hele eindronde. We hebben telkens veel meer kansen dan de tegenstanders, maar benutten die mogelijkheden niet.”

Na de pauze verscheen Dessel Sport wel scherp aan de aftrap, maar de net ingevallen Van Den Bossche maakte er 0-3 van. “In het vierde kwartier troffen wij de lat en had de bezoekende doelman enkele knappe reddingen in huis. Zo scoorden wij niet, terwijl Knokke aan één kans genoeg had om verder uit te lopen. In het laatste kwartier keerde gelukkig het tij en werden we wel nog beloond voor onze inspanningen. Het werd zelfs nog 3-3, maar eigenlijk mogen we niet tevreden zijn met dat ene punt. In blessuretijd miste ik nog een huizenhoge kans en dus hadden we eigenlijk moeten winnen. In Knokke was dit ons trouwens ook al overkomen. Het zag er bij 0-3 niet goed uit voor ons, maar gelukkig konden we, mede dankzij goed voetbal, alsnog met een goed gevoel afscheid nemen van ons thuispubliek.” (af)

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL