© ATV

FT Antwerpen speelt na 5 jaar opnieuw finale van de play-offs: “We hebben kwaliteiten om het Halle-Gooik moeilijk te maken”

Eindelijk. Na vijf jaar van net niet is FT Antwerpen er vrijdag in geslaagd zich nog een keer te plaatsen voor de finale van de play-offs. Tegenstrever in die finale? Wie anders dan het ongenaakbare Halle-Gooik, dat in de andere halve finales makkelijk afrekende met Real Herentals. Toch gelooft Khalid Moussaoui in de kansen van de Sinjoren.

Marcel Bernaerts

Khalid Moussaoui was niet meteen de uitblinker - dat was het hele team - in de 7-1-zege tegen het onvolledige Châtelet, dat het teveel aan geschorste spelers niet kon opvangen. Maar na een ingestudeerd nummertje was het wel de uit blessure terugkerende Moussaoui die bij zijn eerste baltoets meteen de o zo belangrijke 1-0 scoorde.

“Het is altijd leuk om zo aan de match te kunnen beginnen”, glunderde Moussaoui. “Al mogen we na die vroege voorsprong onze doelman dankbaar zijn. Als hij die twee wereldreddingen niet doet, dan wordt het misschien 1-1 en had het weleens een andere wedstrijd kunnen worden.”

Moussaoui beseft dat Antwerpen tegen dit Châtelet ook nooit mocht verliezen. “Op papier mocht het niet mislopen. Maar het is wel onze verdienste dat het ook niet gebeurd is. Oké, de Henegouwers waren inderdaad niet volledig, maar ik vond Châtelet toch niet slecht starten. De ­duels waren best pittig en je zag dat ze er nog voor wilden gaan. Bij ons zat de focus ook gewoon goed. Niemand startte de wedstrijd met het idee dat er ons niets kon gebeuren. We waren er klaar voor en wilden absoluut naar die finale. De reddingen van Joévin Durot zorgden ervoor dat we voelden dat we bij de les moesten blijven. Met die 4-0-voorsprong bij de rust hebben we ook getoond dat we er stonden. Na de pauze startte Châtelet nog agressief met vijf veldspelers, maar nadat Amar Zouggaghi al binnen de minuut de forfaitcijfers op het bord zette, zag je het geloof stilaan afnemen.”

Dat Antwerpen uiteindelijk vlot die finale bereikte, had het ook nu weer te danken aan zijn collectieve sterkte, werklust en knap uitgevoerde combinaties. De tijd dat de Sinjoren teerden op enkele individuele acties, is duidelijk voorbij. “Halle-Gooik is de favoriet in de finale, maar we hebben voldoende kwaliteiten om het de ­Brusselaars heel moeilijk te maken”, klinkt het gemotiveerd bij Moussaoui.

Aangeboden door onze partners