Mathias Van den Bogaert viert een driepunter. Guco Lier flikte het gisteren gewoon nog een keer en staat zowaar in de finale. 

Mathias Van den Bogaert viert een driepunter. Guco Lier flikte het gisteren gewoon nog een keer en staat zowaar in de finale. © GOYVAERTS

Guco Lier voorbij Lommel naar finale van play-offs: “Ons sprookje blijft maar duren”

Guco Lier heeft na Limburg B nu ook topploeg Lommel uit de play-offs geknikkerd (89-86). De terugwedstrijd was opnieuw heel spannend, maar de Pallieters bleven koel en beslisten de match op de vrijworplijn. En dus staat Guco zowaar in de finale van de play-offs.

“Het sprookje blijft maar duren”, sprak Matthijs Van den Eynde. “We zitten in een goede flow en kunnen rekenen op de leiders­capaciteiten van Vic Van Oosterwyck (gemiddeld goed voor 22 punten in de play-offs, red.). We mogen ook onze zesde man niet vergeten te vermelden. De steun die we zowel thuis als op verplaatsing krijgen van onze supporters is ongezien.”

In de heenmatch viel vooral de prestatie van Max Bilolo op. “Hij beperkte topspeler Toon Ceyssens tot amper 18 punten en maakte er zelf 28. Als piepjonge gast van 18 jaar is dat ongelooflijk knap. In Guco ging het opnieuw lange tijd gelijkopgaand. Aan de rust was er nog geen afscheiding (45-47). Na de pauze konden we twee keer afstand nemen, maar uiteindelijk werd het op een minuut van het einde weer gelijk. Vic en Sam Dewit legden met vrijworpen de eindstand vast.”

Kortrijk of Donza?

En zeggen dat Guco voor Nieuwjaar al die close games nog verloor. “In de terugronde hebben we geleerd het hoofd op de spannende momenten wel koel te houden. Daar hebben we duidelijk uit geleerd en dat merk je in deze play-offs.”

Van den Eynde was niet tevreden over zijn prestatie in Lommel, maar herpakte zich in het tweede duel en was goed voor 21 punten. “Op Lommel heb ik mijn job gedaan in defense, maar daar stopte het ook. Mijn afwerking was ondermaats. In Lier wist ik dat het beter moest en ik ben blij dat het ook gelukt is. Dit was een goed moment om een van mijn beste prestaties van het seizoen te leveren. Wij kunnen nu vier dagen rusten, terwijl onze tegenstander in de finale dinsdag nog de belle moet afwerken. Kortrijk of Donza zal dus minder fris aan de finale beginnen. In de heenronde van de competitie stonden we een tijdje helemaal onderaan het klassement. Om dan op de valreep als laatste de eindronde te halen, vervolgens twee topploegen uit te schakelen om nu de finale te spelen, dat is echt onwaarschijnlijk. Maar goed, nu we in die finale staan, willen we die uiteraard ook winnen.” (mas)

Guco Lier: C. Van Oosterwyck 6, Van den Eynde 21, M. Van den Bogaert 12, V. Van Oosterwyck 22, Dewit 5, Bilolo Katuala 11, Iliaens 12.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio