Kristof Dockx leek zaterdag op weg naar de zege in Booischot, maar werd in de slotmeters nog geremonteerd door winnaar Wouters. “Het blijft jammer”, klonk het bij de renner uit Sint-Katelijne-Waver. 

Kristof Dockx leek zaterdag op weg naar de zege in Booischot, maar werd in de slotmeters nog geremonteerd door winnaar Wouters. “Het blijft jammer”, klonk het bij de renner uit Sint-Katelijne-Waver. © GOYVAERTS

Zegekaper Rutger Wouters houdt aanvaller Kristof Dockx van eerste overwinning: “Op 30m van de finish viel ik volledig stil”

Kristof Dockx had zaterdag in Booischot dankzij een late demarrage zijn eerste seizoensoverwinning binnen handbereik, maar zegekaper Rutger Wouters kon hem in de laatste meters alsnog voorbijsnellen. “Op dertig meter van de meet viel ik volledig stil”, aldus een ontgoochelde Dockx.

Leon Ceulemans

Het was een erg geanimeerde wedstrijd in Booischot, gekruid met aanvallen en valpartijen. Na een bijzonder spannend slot was de zege toch gewoon voor topfavoriet Rutger Wouters. Hij was de snelste van een kleine kopgroep, die nog net uit de greep kon blijven van het peloton. Het was al de achtste zege van het seizoen voor de Limburger. Hoofdrolspeler in die finale was nochtans Kristof Dockx. De winnaar kon dat alleen maar beamen.

“Dockx demarreerde op anderhalve kilometer van de meet en reed bijzonder sterk”, sprak Wouters. “Ik vreesde even dat hij buiten schot zou blijven en zette daarom al op vierhonderd meter van de finish mijn eindsprint in. Pas helemaal op het einde kon ik Dockx bij de lurven vatten.”

Dat was uiteraard balen voor de renner uit Sint-Katelijne-Waver. “Met Wouters in de kopgroep maak je in de sprint weinig kans”, vertelt Dockx. “Daarom dat ik op anderhalve kilometer een alles-of-niets­poging ondernam. Mijn ploegmaat Kiano Brusseleers liet het gat vallen. Maar op dertig meter van de meet moest ik die felle inspanning bekopen en viel ik compleet stil. Wouters en nog twee ploegmaten van Urbano-Vulsteke snelden mij nog voorbij. Zo werd ik pas vierde, wat wel nog altijd mijn beste resultaat van het seizoen is. Maar het blijft jammer. Al mag ik ook tevreden zijn met de koers die ik reed. Samen met Wouters was ik de sterkste van de kopgroep. Die eerste zege volgt hopelijk de komende weken nog.”

Thuisrijders Thomas Demolder en Nick De Weerdt moesten in Booischot vrede nemen met een figurantenrol. “Ik miste de goede ontsnapping”, aldus Demolder, die 28ste werd. “Het was gevaarlijk, met sommige jongeren die onbezonnen koersen en zo enkele valpartijen veroorzaakten”, vond De Weerdt, die als 65ste over de meet bolde.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio