Feest bij de mannen en vrouwen van Putse KC na de promotie in Meeuwen. 

Feest bij de mannen en vrouwen van Putse KC na de promotie in Meeuwen. © rr

Axl Van Genechten loodst Putse KC naar promotie: “We gaan geen mal figuur slaan in de Topleague”

Putse KC speelt volgend seizoen opnieuw in de Topleague. Dat dankt de ploeg van succescoach Joran Struyf aan een 21-26-zege op de slotdag tegen het tweede gerangschikte Meeuwen. “We gaan zeker geen mal figuur slaan in de hoogste reeks”, aldus Axl Van Genechten, die met zes korven een groot aandeel had in dit succes.

Putse had in de afsluitende wedstrijd op het veld van zijn dichtste belager Meeuwen aan een gelijkspel genoeg om de titel en bijhorende promotie naar de Topleague te behalen, maar liet dankzij een 21-26-zege niet de minste twijfel bestaan over het feit wie die eer toekwam. Axl Van Genechten droeg met zes korven meer dan zijn steentje bij tot dit succes.

“Toch kwam die zege er niet zonder slag of stoot”, aldus de 22-jarige student uit Peulis, die tot vorig jaar nog jeugdinternational was. “Omdat we die titel zo graag wilden, stonden bij ons de zenuwen strakgespannen. Dat beterde er niet op toen Meeuwen aan de rust tot 11-12 terugkwam. Maar terug uit de kleedkamer sloegen we de handen in mekaar en liepen we vier korven uit. Een voorsprong die we niet meer uit handen gaven.”

De zege en de titel zorgden in het Putse kamp voor een geweldige ontlading. “We hebben hiermee het vooropgesteld doel bereikt”, aldus nog Van Genechten, die zijn droom om na zijn hogere studies opnieuw international te worden nog niet heeft opgeborgen. “En we gaan straks zeker geen mal figuur slaan in de hoogste reeks. We beschikken over een geweldige ploeg met een gezonde mentaliteit, die op ideale manier wordt aangestuurd door onze coach Joran Struyf en zijn assistenten Jonas Vervloesem en Ward Mariën, die de club allebei door en door kennen.”

Champagne was op Meeuwen niet meteen voorhanden. “We wilden het vel van de beer niet verkopen voor die geschoten was”, aldus Van Genechten. “Maar straks in ons clublokaal zal het feest wel echt losbarsten. De ploeg en de entourage hebben het verdiend.” (lce)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio