Jordy Peffer (links op archiefbeeld) was gisteren andermaal van goudwaarde voor Lyra-Lierse. 

Jordy Peffer (links op archiefbeeld) was gisteren andermaal van goudwaarde voor Lyra-Lierse. © GOYVAERTS

Jordy Peffer schenkt Lyra-Lierse goede uitgangspositie tegen Tubeke: “Iedereen is ervan overtuigd dat het ons donderdag moet lukken”

Lyra-Lierse hield gisteren op het veld van Tubeke zijn kansen overeind om door te stoten tot de finale van de eindronde met als inzet een ticket voor eerste nationale. De Pallieters mochten eens te meer scherpschutter Jordy Peffer danken, die een kwartier voor tijd voor de bevrijdende 1-1 zorgde. Donderdag op het eigen Doelvelden moeten de Lierenaars de zaak afmaken.

Kurt Guldentops

Vier dagen na de afmattende marathon tegen Belisia Bilzen stuitte Lyra-Lierse op een fysiek sterk Tubeke, dat de duels niet schuwde. Vooral voor rust leverde dat de Pallieters bij momenten problemen op, al werden de bezoekers toch vooral stokken in de wielen gestoken door scheidsrechter Letellier. Die wees halfweg de eerste helft gretig naar de stip na vermeend handspel van Gianni van den Buijs.

“Mijn mond viel open, toen de scheidsrechter penalty gaf”, blikte Jordy Peffer terug. “Van den Buijs houdt de volledige arm tegen het lichaam. Er was geen enkele intentie om met de hand de bal te spelen. Maar het is niet de eerste keer dat je in Wallonië gaat voetballen en zulke stoten gebeuren. Voor ons was dat een koude douche, want tot op dat moment was er geen vuiltje aan de lucht.”

Na de pauze reageerde Lyra-Lierse op de juiste manier. De Pallieters kregen steeds meer controle over het gebeuren en werden een kwartier voor het einde beloond. Niet toevallig langs Peffer, die een ingestudeerde hoekschop tegen de touwen joeg.

“We waren op die manier al eerder enkele keren dicht bij een doelpunt geweest, maar nu was het dus eindelijk raak”, glunderde Peffer. “Dat was een belangrijke treffer, ja. Die 1-1 is een resultaat waar we vooraf voor hadden getekend, een goede uitgangspositie. We spelen donderdag in de return met mooie kaarten. Dan moeten we het zien af te maken. Iedereen bij ons is ervan overtuigd dat het moet kunnen. We hebben het gevoel dat Tubeke een ploeg is die tot onze mogelijkheden behoort.”

Mentale kracht

Fysiek fris geraken wordt de komende dagen de hoofdopdracht voor Lyra-Lierse, nu de wedstrijden zich in sneltempo blijven opvolgen en donderdag al de return wacht tegen de Waals-Brabanders. “Zeker weten. Naar het einde toe merkte je dat de tank leeg was. Er duiken hier en daar ook wel wat kleine kwaaltjes op. Ik kreeg er ook zelf mee te kampen. We moeten dus opnieuw voldoende rust nemen. De motivatie bij ons is zo groot dat iedereen zijn ding wel zal doen. Bovendien hebben we uit die marathon van vorige woensdag zoveel mentale kracht geput dat deze groep tot het gaatje zal gaan in de eindronde. Daar ben ik van overtuigd.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio