©  AFP

Mick Jagger: “Brexit is een nachtmerrie”

Frontman van The Rolling Stones Mick Jagger (78) heeft zich opnieuw kritisch geuit over de Brexit. Volgens hem is het daardoor “een nachtmerrie” om op tour te gaan met zijn band.

In een interview met The Sunday Times heeft The Rolling Stones-frontmanMick Jagger laten weten dat hij niet blij is met de Brexit en de impact op zijn professionele leven. “Er zijn veel problemen met de toeleveringsketen”, zei hij. “Veel tekorten, veel problemen als gevolg van de Brexit. Het is geen succes geweest voor de Britse muziekindustrie.”

Jagger vervolgde: “Ik zeg niet: ‘Nou, we moeten weer lid worden van de EU.’ Helaas is dat allemaal verleden tijd. Maar uit persoonlijke ervaring en pratend met vrienden die in andere sectoren werken, is het geen succes. Het is een nachtmerrie. We hebben onszelf geïsoleerd. Dat klinkt goed voor sommigen, maar het is meer een ideologie dan een praktische zaak.”

In het verleden liet Jagger zich ook al kritisch uit over de Brexit. Zo schreef hij in 2017 twee nummers, England Lost en Gotta Get A Grip, om zijn mening over de zaak te uiten.

Op 11 juli 2022 treden The Rolling Stones voor het eerst in acht jaar nog eens op in ons land. Dat doen ze in het Koning Boudewijnstadion.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER