Het ongeval gebeurde aan de oversteekplaats in de Lessiusstraat in Brecht. 

Het ongeval gebeurde aan de oversteekplaats in de Lessiusstraat in Brecht. © Google Street View

9-jarige fietsster even in levensgevaar na aanrijding in Brecht

Brecht -

Bij een ongeval in de Lessiusstraat in Brecht is een 9-jarig meisje zondag ernstig gewond geraakt. Ze wou op de fiets de straat oversteken en werd aangereden door een voertuig. Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar toestand is intussen stabiel.

jtp

Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 14u40 aan de oversteekplaats van de Lessiusstraat en De Ring in Brecht. Een negenjarig meisje op de fiets wou er de straat oversteken. Net op dat moment kwam een wagen met Nederlandse nummerplaat aangereden. Het kwam tot een aanrijding.

“Het meisje werd aanvankelijk in levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)”, zegt politiewoordvoerder Nick Krols van de lokale politie Voorkempen. In het ziekenhuis verbeterde de toestand van het meisje gelukkig. “Haar toestand is intussen stabiel en ze is bij bewustzijn.”

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De bestuurster verklaarde bij de politie dat ze zag hoe het meisje twijfelde om over te steken en dat ze een aanrijding niet meer kon vermijden. Het Antwerps parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden verder te onderzoeken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio