©  EPA-EFE

Jaarvergadering Wereldgezondheidsorganisatie start met oproep voor vrede

De jaarvergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is zondag in Genève gestart met een oproep voor vrede. Dat is immers een basisvoorwaarde voor gezondheid, verklaarde WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus. “De fundamenten van een stabiele samenleving worden door oorlog nog meer door elkaar geschud dan door pandemieën”, klonk het. “Oorlog, honger en ziekte zijn vrienden”.

Bron: Belga

Tedros, die dinsdag waarschijnlijk herbenoemd zal worden aan het hoofd van deze VN-organisatie wegens gebrek aan andere kandidaten, verwees in zijn speech niet alleen naar het wapengeweld in Oekraïne, maar ook naar Afghanistan, Jemen, Somalië, Zuid-Soedan, Syrië en naar zijn thuisland Ethiopië. “Ik ben een kind van de oorlog”, klonk het.

De WHO telt 194 lidstaten, zo’n 120 ministers en verschillende staatsleiders nemen aan de jaarvergadering deel. De meest controversiële thema’s staan echter niet op de agenda: een mogelijk juridisch bindend verdrag over de aanpak van pandemieën en de zoektocht naar de oorsprong van het coronavirus in China. Ook het lidmaatschap van Rusland aan de WHO wordt niet in vraag gesteld.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio