©  BELGA

Alison Van Uytvanck bereikt tweede ronde Roland Garros na opgave Ann Li

Alison Van Uytvanck (WTA 60) heeft zich zondag gekwalificeerd voor de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Raf HermansBron: BELGA

In de eerste ronde profiteerde Van Uytvanck van de opgave van haar Amerikaanse opponente Ann Li (WTA 67), die nochtans de eerste set met 6-3 had gewonnen. In de tweede set leidde Li met 3-2, met een break voorsprong. Bij 2-1 in de tweede set vroeg Li een medische time-out aan om haar schouder te laten verzorgen. Uiteindelijk bleek ze te veel last te hebben om de wedstrijd uit te spelen. Het was de eerste confrontatie tussen beide speelsters.

Het Amerikaanse achttiende reekshoofd Coco Gauff (WTA 23) of de Canadese qualifier Rebecca Marino (WTA 115) wordt de volgende tegenstandster van Van Uytvanck.

Van Uytvanck staat voor de achtste keer op de hoofdtabel van Roland Garros. Haar beste prestatie dateert van 2015, toen bereikte ze de kwartfinales.  

Op het Parijse gravel neemt Van Uytvanck ook nog deel aan het dubbeltoernooi. Aan de zijde van de Roemeense Monica Niculescu neemt ze het in de eerste ronde op tegen de Amerikaanse Danielle Collins en de Kazachse Yulia Putintseva.

Later op de dag speelt Belgiës nummer 1 Elise Mertens (WTA 32) haar eersterondepartij tegen de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 51).

Vastgoed

Jobs in de regio