© Cedric Raddoux

 

 ©  jurography.com

 

 ©  jurography.com

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Eerste editie van inclusief festival Grenzeloos in Lier smaakt naar meer: “Vraag naar vervolg is veel gesteld”

Lier, Antwerpen -

De eerste editie van het inclusief festival Grenzeloos werd zaterdag een overweldigend succes. De 450 plaatsen voor de betalende concerten in de Lierse Jezuïetenkerk waren uitverkocht. Ook het gratis buitengedeelte viel in de smaak bij bezoekers en passanten. De vijf organiserende studenten van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen denken achter de schermen al na over een mogelijk vervolg.

Kristof Van Rompaey

Laatstejaarsstudenten event- en projectmanagement Robbe De Vos, Kaat Van den Bergh, Laura Marie Cooreman, Alici Bleyswijck en Robbe Verbeek organiseerden Grenzeloos als hun bachelorproef. De bezoekers beloonden een schooljaar vol noeste arbeid zaterdag met een bijzonder talrijke opkomst. “We hadden een stralende dag met fantastisch weer mee”, melden de tevreden organisatoren. “Alles is perfect verlopen.”

Via De Podiumacademie in Lier vonden de studenten een geschikte locatie. Als hoofdact lieten ze De Romeo’s aanrukken in de Jezuïetenkerk. Ook Dj Jack, Jaimie van Down The Road, de bands Elentriek en Shitty Shoes uit Heist-op-den-Berg en Robbe Verbeek, ofwel Robbe Hood, van de organisatie zelf speelden er ten dans. Alle tickets gingen de deur uit.

 

 ©  jurography.com

 

 © jurography.com

Evaluatie

Ook het gratis buitengedeelte wist bezoekers en toevallige passanten te bekoren. “Verschillende organisaties hadden er een standje in ons ontdekkingsdorp”, zegt Robbe Verbeek. “Born4Dance gaf er onder meer twee voorstellingen, je kon er een spelletje kubben, het orkest Art Deco van de Podiumacademie zorgde voor muziek en natuurlijk kon je er gezellig iets eten en drinken. Alle drankjes waren non-alcoholisch, maar dat stond een fantastisch feest zeker niet in de weg.”

Of er volgend jaar terug een editie van Grenzeloos volgt? “We hebben die vraag zaterdag heel vaak gehad”, zeggen de studenten. “In juni moeten we onze bachelorproef nog verdedigen, maar we gaan nu al zo snel mogelijk aan de presentatie beginnen en het ook voor onszelf evalueren. In feite heeft ons bezoek dat al wel voor ons gedaan. We zijn er dus al vrij zeker van dat het vervolg er komt.” (kvro)

www.grenzeloosfestival.be

 

 ©  jurography.com

 

 ©  jurography.com

 

 ©  jurography.com

 

 ©  jurography.com

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio