Jan Peys (rechts), samen met partijgenoot Fons Hannes. 

Jan Peys (rechts), samen met partijgenoot Fons Hannes. © AF

Jan Peys (Vooruit) geeft de fakkel door als gemeenteraadslid

Meerhout -

Tijdens de zitting van maandagavond zal Jan Peys (Vooruit) zijn mandaat van gemeenteraadslid opgeven. “Ik blijf wel nog sociaal werk doen en zal mij uiteraard nog blijven inzetten voor de partij.”

Op agenda van de gemeenteraadszitting van 23 mei staat het ontslag van Jan Peys als één van de eerste punten. “Ik zet inderdaad een stap opzij en geef mijn mandaat op”, bevestigt het Vooruit-raadslid. “Ik was sowieso van plan om als schepen na vier jaar plaats te ruimen voor een jonger partijlid, opdat die ervaring zou kunnen opdoen. Door de coalitiewissel van begin dit jaar, kwam alles evenwel in een stroomversnelling. Naar mijn mening heeft mijn aanwezigheid in de gemeenteraad geen meerwaarde meer. De zittingen zijn een echte one-man-show en daar maak ik liever geen deel meer van uit. Daarom geef ik de fakkel door aan een jonger iemand.”  

Jan Peys legt zijn mandaat neer, maar hij neemt geen afscheid van de politiek. “Ik ben sociaal geëngageerd sinds mijn veertiende en op mijn achttiende kwam ik in het partijbestuur. Ik heb nooit aan politiek gedaan om er beter van te worden. Daarom ook zal ik nog sociaal werk doen en ik blijf mij uiteraard ook nog inzetten voor de partij, maar dan achter de schermen.” (af)

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio