Het peloton stuift door de Torenseweg in Stabroek met op de achtergrond de supportersgroep van Toon Vandebosch. 

Het peloton stuift door de Torenseweg in Stabroek met op de achtergrond de supportersgroep van Toon Vandebosch. © evdw

Supporters Toon Vandebosch stelen de show op kasseistrook Torenseweg

Polder, Antwerpen -

De Antwerp Port Epic heeft sfeer gebracht in de Polder en de haven, en voor het eerst als voorjaarskoers. Een correcte beslissing van organisator Ben Simons, zo bleek, om toe te happen op het voorstel om de koers vroeger op het jaar te rijden. Minder concurrentie dan in het najaar en meer volk langs de weg.

De kasseistrook in de Torenseweg was met zijn 1080 m lengte alweer een van de moeilijkste uit het parcours. Organisator Simons zette daar zijn VIP-tent neer en die trok natuurlijk bij dit mooie weer heel wat volk dat de renners kon toejuichen. In diezelfde Torenseweg stond ook een minder opvallend tentje. Dat was er neergezet door de opmerkelijke fanclub van Toon Vandebosch.

Supportersclub Toon Vandebosch.

Supportersclub Toon Vandebosch. © evdw

Maarten Dombrecht, William Pauwels, Victor en Alexander Marcus, Seppe Lietaer en Philippe Fissers richtten als vriendengroep een supportersclub op voor Toon Vandebosch uit Malle. Die groeide aan, en de coureur weet zich nu gesteund door een van de meest opvallende fanclubs in het wielermilieu.

Maarten Dombrecht: “Toon ontwikkelt zich nu ook als wegrenner. Nu hij deelneemt aan de Antwerp Port Epic konden we niet anders dan iets speciaals doen. Daarom zetten we in de Torenseweg een klein tentje neer en via onze website riepen we op om Toon te komen steunen. Kijk zelf, een goede tweehonderd supporters daagden hier op.” Ook vader Johan en moeder Agnes kwamen langs. “Natuurlijk willen we hier bij zijn. Het is voor de fanclub een echte thuiswedstrijd, hun lokaal is hier vlak in de buurt. De fanclub is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Toon.” Toons broer Victor stond aan het einde van de Torenseweg klaar met reservewielen.

Sint-Jacobsstraat.

Sint-Jacobsstraat. © evdw

Arnaud De Lie

In Hoevenen stonden dan weer supporters van het jong Ardens wielertalent Arnaud De Lie hun favoriet aan te moedigen. Onder hen Marcel Janssens en Hilda Koch. “Arnaud is verre familie, maar de band is altijd gebleven. Het is plezierig om aan je voordeur te kunnen supporteren voor iemand van de familie. Ja toch!”

Moeilijke kasseistrook in Torenseweg.

Moeilijke kasseistrook in Torenseweg. © evdw

Langs de oever van de Antitankkanaal staat weinig volk. Dat komt omdat je de buurt al aardig moet kennen, om hier een leuke plaats te vinden. Joost Bosmans kent blijkbaar de omgeving. “Ik ben geen echte wielerfanaat, maar een koers als deze vind ik heel aantrekkelijk. Een echte favoriet heb ik niet. Ik kom voor de sfeer”, geeft hij mee. Florian Vermeersch won de Port Epic na een spannende finale. (evdw)

Achtervolgen is in de Polder niet eenvoudig.

Achtervolgen is in de Polder niet eenvoudig. © evdw

Bewoners wzc Aalm. Cuypers genieten van de koers en het weer.

Bewoners wzc Aalm. Cuypers genieten van de koers en het weer. © evdw

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio