Thomas in het midden met de andere twee nieuwkomers. 

Thomas in het midden met de andere twee nieuwkomers. © Ketnet

Jonge acteur uit Breendonk is een van de drie nieuwe Ketnet-wrappers: “Ik weet niet hoe ik dit moet combineren met mijn studies”

Thomas De Smet (22) uit Breendonk (Puurs-Sint-Amands) is één van de drie nieuwe wrappers op Ketnet. De student had al ervaring als acteur in fictiereeksen. “We gaan nog zien hoe ik dit kan combineren met mijn studies”, zegt hij.

Tom Vets

Drie jongens tegenover drie meisjes in de finale van Wie Wordt Wrapper en het was het eerste groepje dat aan het langste eind trok. De jongens worden de opvolgers van Sien Wynants en Thomas Van Achteren, en zijn vanaf nu volwaardige schermgezichten bij Ketnet.

“Er is een ontzettend grote last van mijn schouders gevallen”, lacht Thomas De Smet. “Door de stress had ik amper een oog kunnen dicht doen. Ook die hele uitzending op Ketnet, waarin de nieuwe wrappers werden aangekondigd, kwam ik puur op adrenaline door. Een halfuurtje na de uitzending heeft de vermoeidheid me overvallen.”

Traantjes gevloeid

Terwijl de andere twee nieuwe wrappers door het dolle heen waren op het moment dat ze beseften dat ze gewonnen hadden, zagen we dat dit bij Thomas een tikkeltje anders was. “Het eerste moment kon ik het amper geloven. In een flits van een seconde vroeg ik mezelf af of het wel waar was dat ik gewonnen had, en dan maakte de blijheid zich ook meester van mij. Ik vond het bijzonder jammer voor de jongedames aan de overkant die net naast de job grepen. Daar zijn enkele traantjes gevloeid en daar kan ik best inkomen.”

De nieuwe Ketnet-gezichten worden meteen aan het werk gezet. “Maandag worden we verwacht aan de Reyerslaan voor een intensieve fotoshoot. We zitten voor een babbel in de radiostudio’s en er volgen nog enkele andere interviews. Wanneer mijn echte vuurdoop als wrapper is, weet ik nog niet. Maar ik veronderstel dat dit geen maanden meer zal duren.”

Thomas studeert media en entertainment business aan Thomas More in Mechelen. “Ik moet nog bekijken hoe we dat gaan oplossen. Want ik zou in september moeten beginnen met mijn stage, en ik weet niet in hoeverre dat combineerbaar is met deze job.”

De Smet is geen onbekende in de tv-wereld. De voorbije jaren had hij rollen in series als Chaussée d‘Amour en Thuis, en recenter was hij te zien in de Ketnet-serie De Hoppers. “Of ik nu definitief gelanceerd ben op televisie? Dat kan je moeilijk zeggen, maar dit is alvast wel een flinke stap in de goede richting.”

De andere nieuwkomers zijn Nidal van Rijn uit Hechtel en Héritier Tipo uit Sint-Jans-Molenbeek.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio