© Politie Antwerpen

Politie haalt overladen wagen en aanhanger vol puin en afval uit het verkeer: “Gevaar op de weg”

De Antwerpse politie heeft zaterdag een overladen wagen met aanhanger aan de kant gezet. Zowel de auto als de aanhanger zaten van boven tot onder vol met puin, afval en gereedschap. “De wagen was een gevaar op de weg, ook voor de bestuurder en de passagier zelf”, zegt de politie.

jtp

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) regio Zuid van de Antwerpse politie deed de vaststelling zaterdag op de R11 richting Mortsel. “Het kenteken van de aanhanger was niet gelijk aan dat van het trekkende voertuig, wat verboden is”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De politie begeleidde de wagen naar een carpoolparking in de buurt voor een controle.

“De lading, bestaande uit emmers, steenpuin, kiezels, houtwerk enzovoort was niet gezekerd. Het vermoedelijke afval stak ook boven de zijborden uit en was niet afgedekt”, aldus Bruyns. “Dat houdt een risico in op ladingverlies bij een remmanoeuvre.”

Containerpark

Bovendien stelde de politie vast dat de stekker van de elektriciteitskabel verwijderd was, waardoor de verlichting van de aanhangwagen niet werkte. Ook de identificatiesticker was niet voorzien van een chassisnummer en de maximum toegelaten massa per as ontbrak.

“De wagen zelf was van boven tot onder gevuld met puin, afval en gereedschap. Zelfs tot vooraan aan de voorruit zat materiaal gepropt. Het materiaal was niet veilig vastgemaakt waardoor de bestuurder en de passagier verwondingen zouden kunnen oplopen bij een bruusk manoeuvre”, zegt Bruyns. “Bovendien kon de bestuurder onmogelijk een goed zicht op het verkeer houden.”

De politie verbood de bestuurder dan ook om verder te rijden. De man moest de aanhangwagen reglementair geparkeerd achterlaten en kon hij, na wat opruimwerk in de wagen, doorrijden naar het containerpark.

Roekeloze bestuurder

Het VOT merkte zaterdag ook een wagen op die met hoge snelheid een rijdende file op de R11 voorbij reed, om zich dan op het laatste nippertje tussen de aanschuivende wagens te wringen aan het rode verkeerslicht. “De bestuurder negeerde tijdens het roekeloze en asociale manoeuvre de doorlopende witte lijn, voorrangsregels en hinderde het doorgaand verkeer. De bestuurder die hij de pas afsneed, moest in de remmen om een aanrijding te voorkomen”, aldus Bruyns.

De bestuurder werd op een veilige plaats aan de kant gezet. De politie confronteerde hem met zijn rijgedrag en stelde de nodige processen-verbaal op. De man mag zich aan een stevige boete verwachten.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio