Districtsschepen Hans Ides en districtsburgemeester Kristof Bossuyt. © Walter Saenen

Eerste tuinstraat in Wilrijk geopend: “Genieten van een stukje natuur”

Wilrijk -

De Aziëlaan in de Neerlandwijk in Wilrijk is de allereerste tuinstraat van het district. Dat is een straat die zo groen mogelijk is ingericht zodat water kan infiltreren in de grond. De straat kreeg een volledige make-over na overleg met de bewoners. Nu staan er nieuwe geveltuinen, boombunkers en een collectieve regenwaterput met handpomp.

De Aziëlaan is zo veel mogelijk onthard en het dakwater langs de straatkant wordt opgevangen in ondergrondse reservoirs. De bewoners kunnen het regenwater dan hergebruiken om hun planten water te geven of verkoeling te zoeken op warme dagen.

Binnenkort worden ook de bewoners van de Jan de Groofstraat en de Sterrenlaan betrokken bij de heraanleg van hun straat als tuinstraten. “De Aziëlaan is onze eerste straat die we 100% klimaatrobuust aanpakken”, zegt districtsschepen voor Groen, Hans Ides (CD&V). “Het is vandaag erg mooi om dat met een feest voor de buren in te huldigen en van deze straat een voorbeeld te maken voor andere plekken in Wilrijk.”

“We zijn enorm blij met de transformatie van de straat”, zegt Sam Martens, bewoner van de Aziëlaan. “Nu de planten in bloei staan, kunnen we genieten van ons stukje natuur. We hebben zelfs een regentuin met speelelementen. Onze kinderen zullen wel eens met een natte broek thuiskomen maar dat hebben we er graag voor over.” (svo)

Aziëlaan. © Walter Saenen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners