© Chris Van Rompaey

Lentedrink: “Als Koningshooikt een bruistablet is, dan toch zeker een Dafalgan Forte”

Koningshooikt -

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA) wenste de inwoners van Koningshooikt (Lier) tijdens de Lentereceptie proficiat met hun tweehonderdste verjaardag. “Om zo oud te zijn geworden, zien jullie er allemaal nog vrij goed uit. Geen idee wat er in het water zit van de Itterbeek, maar het moet goed spul zijn”, grapte hij.

 

 © Chris Van Rompaey

“Lier en Jut vieren over enkele jaren hun gouden huwelijk. En het was geen vanzelfsprekende verbintenis, toen in 1977. Zoals in elk dorp dat fuseerde met een stad, was er toen angst. Veel schrik om een bruistablet te worden, die stilletjes oplost en verdwijnt. Maar als Koningshooikt een bruistablet is, dan toch zeker een Dafalgan Forte. Want na 200 jaar is het nog altijd niet opgelost, maar bruist het des te meer. Koester dat, bewaar dat en wees er terecht fier op, beste Hooiktenaars.”

 

 © Chris Van Rompaey

In tegenstelling tot op de Lentedrink in Lier vorige week, kwamen de vier Heemskinderen zich niet voorstellen. Een gemiste kans om het Ommegangsgevoel ook in de Lierse deelgemeente te doen opflakkeren. (cvr)

 

 © Chris Van Rompaey

 

 © Chris Van Rompaey

 

 © Chris Van Rompaey

 

 © Chris Van Rompaey

 

 © Chris Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio