©  BELGA

Vier Union-spelers en slechts twee van kampioen Club Brugge bij genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar

Met tweevoudig winnaar Hans Vanaken (2018 en 2019) en Charles De Ketelaere zitten er slechts twee spelers van landskampioen Club Brugge bij de elf genomineerden voor de trofee voor de Profvoetballer van het Jaar, zo maakte de Pro League bekend. De winnaar wordt maandagavond bekendgemaakt op de Pro League Awards.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Van doelman Simon Mignolet en Noa Lang is er geen spoor bij de elf genomineerden. Ook Genkenaar Paul Onuachu, de winnaar van vorig seizoen en de huidige Gouden Schoen, haalde de uiteindelijke lijst van elf niet.

Wel zijn er vier spelers van vicekampioen Union terug te vinden: aanvoerder Teddy Teuma, middenvelder Casper Nielsen, en de aanvallers Dante Vanzeir en Deniz Undav. Antwerp-doelman Jean Butez, Ebbenhouten Schoen Tarik Tissoudali (AA Gent), Genkenaar Junya Ito, OHL-aanvoerder Xavier Mercier en Truienaar Christian Brüls zijn de overige genomineerden. 

 

 ©  BELGA

De Pro League zet maandag naar jaarlijkse traditie een punt achter het voetbalseizoen met de uitreiking van de Pro League Awards, waarbij in verschillende categorieën de uitblinkers van de voorbije jaargang op de Belgische velden in de bloemetjes gezet worden. Spelers, trainers en bestuurders van elke club konden voor de verschillende awards hun stem uitbrengen. Op de website kan er ook gestemd worden voor het mooiste doelpunt.

Voor de trofee voor Jonge Profvoetballer van het Jaar zijn De Ketelaere, Sergio Gomez (RSC Anderlecht) en Rabbi Matondo (Cercle Brugge) genomineerd. Anderlecht-vedette Tessa Wullaert, collega-Red Flame Marie Minnaert, die komend seizoen Club YLA verlaat voor paars-wit, en OHL-revelatie Marie Detruyer zijn de drie genomineerden voor de trofee voor de Profvoetbalster van het Jaar. Vorig jaar werd voor het eerst een trofee uitgereikt voor de beste speelster. Die ging toen naar Anderlecht-verdedigster Laura De Neve.

 

 ©  BELGA

Ook zal er een trofee worden uitgereikt aan de ‘Speler van het Jaar’ in 1B. Met Lukas Van Eenoo (Westerlo), Lyle Foster (Westerlo) en Nicolas Rommens (RWDM) werden reeds drie genomineerden bekendgemaakt.

Behalve bovenstaande awards, worden maandag ook de Coach van het Jaar, beste scheidsrechter, de ‘Toro Groundsman Award’ en de ‘Football & Community Award’ uitgereikt. “We eren ook een bijzonder figuur uit het Belgisch voetbal met een Lifetime Achievement Award”, klinkt het in een mededeling van de Pro League.

MEER OVER Club Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL