Spectaculair ongeval op E19 in Wilrijk: wagen belandt op dak en brandt uit, bestuurder gewond naar ziekenhuis

Wilrijk -

Bij een spectaculair ongeval op de E19 richting Antwerpen is zondagmorgen een bestuurder gewond geraakt. Na een aanrijding knalde de wagen van het slachtoffer tegen de vangrail, begon te tollen en eindigde op zijn dak. Het voertuig brandde volledig uit. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten.

jtp

Het ongeval op de E19 richting Antwerpen gebeurde iets na 6 uur. Net na de afrit Wilrijk en nog voor de Craeybeckxtunnel reed de bestuurder om een nog onduidelijke reden in op een bestelwagen. Door de klap werd het voertuig weggeslingerd, knalde het tegen de vangrail en begon het te tollen. De wagen kwam uiteindelijk op zijn dak tot stilstand en vatte vuur.

“De bestuurder van het voertuig werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet zwaargewond”, vertelt woordvoerder Sandra Eyschen van de federale politie. De bestuurder van de bestelwagen raakte lichtgewond.

Brandweer Zone Antwerpen kwam ter plaatse om het brandende voertuig te blussen en de rijbaan op te ruimen. Gedurende de takeling en het opruimen van de rijbaan was de E19 volledig versperd richting Antwerpen. Het verkeer moest de snelweg verlaten via de afrit Wilrijk en omrijden. Rond 8u30 kon de rijweg weer vrijgegeven worden. De hinder voor het verkeer op zondagmorgen bleef beperkt.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio