De auto van het type cabriolet klapte juist met de bovenkant tegen de boom. De bestuurder overleed aan zijn verwondingen. 

De auto van het type cabriolet klapte juist met de bovenkant tegen de boom. De bestuurder overleed aan zijn verwondingen. © Hans Otten

Cabriolet gaat uit de bocht in Westmeerbeek: 33-jarige bestuurder overleeft klap niet

Westmeerbeek -

Een 33-jarige man uit Zoutleeuw is zondagochtend om 5.45u om het leven gekomen toen hij met zijn auto op Heide in Westmeerbeek (Hulshout) uit een bocht ging en tegen een boom terechtkwam. Hij stierf ter plaatse.

Mogelijk ligt een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre aan de oorzaak dat de 33-jarige bestuurder op Heide richting het centrum van Westmeerbeek van de baan ging. De getuige die door het slachtoffer werd voorbijgestoken, vertelde dat de auto in een flauwe bocht op Heide in Westmeerbeek rechts naast de baan terecht kwam. Dat gebeurde precies voor de toegang naar het recent gerestaureerde kasteeltje Hof ter Borght. De auto raakte de duiker van die oprit in de gracht naast de weg, waarna het voertuig op zijn zijkant tussen de bomen aan de andere kant van de oprit terecht kwam.

Het ongeval gebeurde aan de oprit naar kasteeltje Hof ter Borght.

Het ongeval gebeurde aan de oprit naar kasteeltje Hof ter Borght. © Hans Otten

Omdat het om een type cabriolet gaat, werd het slachtoffer niet beschermd door een dak toen hij met de bovenzijde van zijn wagen tegen een boom klapte. De hulpdiensten dienden de eerste zorgen toe, maar de man overleed kort nadien aan zijn verwondingen. Er waren geen andere voertuigen rechtstreeks bij het ongeval betrokken.

De Brabander had de uren voordien met vrienden doorgebracht in dancing Millennium op de Provinciebaan in Herselt. Dat is amper twee kilometer van de plek van het fatale ongeval vandaan op dezelfde baan. In de discotheek, die op zondagochtend om 7u sluit, had het themafeest Faute Nagt plaatsgevonden, met onder meer een optreden van De Romeo’s. Hij zou er vertrokken zijn na een ruzie met bekenden, die vonden dat hij niet meer in staat was om een auto te besturen. (ho)

 

 © Hans Otten

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio