©  VTM

Slechts één jongen weet door te stoten naar de finale: dit zijn de acht finalisten van ‘The voice kids’

Op vrijdag 27 mei is het zo ver. Dan weten we wie de nieuwe winnaar van ‘The voice kids’ wordt. Er zijn nog acht kandidaten in de running, twee in elk team. Opvallend: daar is maar één jongen bij.

Eva De Poorter

J.A.P. (12) viel eerder al op met zijn rap, en dat deed hij in de halve finale opnieuw. Met Finesse van Bruno Mars zong hij in het Engels, en rapte hij in het Nederlands. Hij vertegenwoordigt samen met Gloria (14) het team van Laura Tesoro. Gloria bracht het gevoelige Traitor van Olivia Rodrigo.

Team Laura met Gloria en J.A.P. 

Team Laura met Gloria en J.A.P. ©  VTM

Team Metejoor kan nog winnen met Jinthe (12) en Marie-Émilie (12). Die laatste zette de studio in vuur en vlam met haar versie van Bang bang van Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj. Jinthe pakte dan weer de klassieker Nothing compares 2u van Sinéad O’Connor vast.

Marie-Émelie en Jinthe trekken naar de finale met coach Metejoor. 

Marie-Émelie en Jinthe trekken naar de finale met coach Metejoor. ©  VTM

Team K3 heeft met twee veertienjarige finalisten het oudste team van de vier in handen. Anne liet haar unieke stem schitteren en haar gevoelige kant zien met This city van Sam Fischer. Sien koos dan weer voor Honeybee van Belle Perez in de vorm van de Liefde voor muziek-cover van Johannes Genard. Hanne van K3 was er dit keer bij op een scherm, tijdens de opnames moest ze even in quarantaine.

Anne en Sien gaan vol aan de bak voor team K3 (zonder Hanne dit keer door corona). 

Anne en Sien gaan vol aan de bak voor team K3 (zonder Hanne dit keer door corona). ©  VTM

Duncan Laurence neemt tot slot Karista (13) en Lina (13) mee naar de finale. Karista koos voor Shackles (praise you) van het urbangospelduo Mary Mary. Lina gooide er een sterke Proud Mary tegenaan van Tina Turner.

Karista en Lina vertegenwoordigen het team van Duncan Laurence. 

Karista en Lina vertegenwoordigen het team van Duncan Laurence. ©  VTM

Een van hen gaat volgende vrijdag naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en met de mogelijkheid om een eigen single op te nemen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio