Vierde geval van apenpokkenvirus bevestigd in ons land: opnieuw link met Antwerps fetisjfestival Darklands

Er is een vierde geval van besmetting met het apenpokkenvirus in België vastgesteld, ditmaal in Wallonië. Dat meldt viroloog Emmanuel André. Net zoals bij twee van de drie vorige gevallen is er een link met het fetisjfestival Darklands, dat in mei plaatsvond in Antwerpen.

jvh

“De laboranten in het UZ Leuven werken zeven dagen op zeven om een snelle diagnose te kunnen stellen voor patiënten die vermoeden dat ze het besmet zijn met het apenpokkenvirus”, schrijft André op Twitter. “Vandaag hebben we een vierde geval in België kunnen bevestigen. Deze patiënt is opgenomen in Wallonië, en heeft een link met het evenement in Antwerpen waaraan minstens twee andere besmette personen deelnamen.”

Twee van de drie mensen bij wie eerder een besmetting met het apenpokkenvirus was vastgesteld, waren aanwezig op het fetisjfestival Darklands, dat in mei plaatsvond in Antwerpen. De derde besmette persoon is de partner van één van die twee andere personen.

“Het is belangrijk dat alle mensen met verdachte wonden zich snel aanbieden, zodat hun dokter of een spoeddienst een snelle diagnose kunnen stellen”, waarschuwt André nog.

LEES OOK.

• Uitbraak apenpokken gelinkt aan Darklands in Antwerpen: fetisjfestival lokt 10.000 bezoekers, maar wat is dat eigenlijk?

• Marc Van Ranst over apenpokken op fetisjfestival in Antwerpen: “Dit had op eender welk feest kunnen gebeuren”

• Artsen en ziekenhuizen extra waakzaam voor apenpokken, ook organisatie Belgian Pride roept op: “Denk goed na over veiligheid”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio