© thst

IN BEELD. Emotionele avond in Mechelen: KV-fans zwaaien trainer Vrancken uit met spandoek, tranen bij basisspeler Kaya

De wedstrijd tussen KV Mechelen en Racing Genk van zaterdagavond stond volledig in het teken van afscheid. Niet alleen succescoach Wouter Vrancken verlaat Malinwa, ook kapitein Onur Kaya - die stopt als prof - speelde zijn laatste wedstrijd Achter de Kazerne. Aan tranen geen gebrek.

tsfn

LEES OOK. Wouter Vrancken neemt afscheid van KV Mechelen: “Dit is geen stadion meer voor mij. Dit is een thuis”

De geel-rode supporters hingen een spandoek op met “Merci coach” en een afbeelding van Vrancken met de beker. De eindzege in de Croky Cup van 2019 was een van zijn grootste verwezenlijkingen Achter de Kazerne. Wanneer de spelers voor de aftrap het veld betraden, scandeerden 15.000 supporters de naam van Wouter Vrancken. De handen gingen spontaan op elkaar.

 

 ©  BELGA

Het publiek had niet alleen oog voor de afscheidnemende succescoach. Rond minuut 60 werd Onur Kaya, die zijn voetbalschoenen aan de haak hangt na dit seizoen, gewisseld. Ook hij werd getrakteerd op een staande ovatie van het hele stadion. Kaya was zichtbaar geëmotioneerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrancken had Kaya, nog altijd kapitein van KV, speciaal laten starten om hem een afscheid in schoonheid te gunnen. In zijn laatste seizoen kwam de 36-jarige middenvelder amper nog aan spelen toe. Kaya werd ook door zijn ploegmaats nog uitbundig gevierd achteraf.

LEES OOK. Afscheidnemende Onur Kaya: “Bij mijn wissel barstte ik in tranen uit”

Na de wedstrijd vielen iedereen die geel-rood is elkaar in de armen. Supporters, Vrancken, Kaya,... Ook Vinicius Souza, die andere oorden opzoekt gaf iedereen op de bank een innige knuffel. Als special guest was cultfiguur Arjan Swinkels uitgenodigd. Wouter Vrancken dook de tribunes in om afscheid te nemen van de supporters. De trainer nam daarna nog uitgebreid het woord aan de microfoon om iedereen te bedanken voor de voorbije jaren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio