© Walter Saenen

Deelbakfietsen van Cargoroo zijn er: “Goed voor kinderen, honden of bier”

Antwerpen -

De knalgele deelbakfietsen van het Nederlandse bedrijf Cargoroo hebben hun weg naar Antwerpen gevonden. Zaterdag werden ze voorgesteld in Park Spoor Noord en vanaf maandag krijgen ze hun eigen plekjes verspreid over de stad.

Rebecca Van Remoortere

Lies (32) en Annelien (31) staan te kijken naar de bakfietsen in Park Spoor Noord. De twee dames wonen in de buurt van het park. “Hier een auto hebben is niet handig, maar soms moet je wel eens wat grotere dingen verplaatsen. Ik heb de app van Cargoroo nu al gedownload want ik wil er alles over weten”, zegt Annelien.

De mensen van Cargoroo staan zaterdag in Park Spoor Noord om uitleg te geven over het voor Antwerpen nieuwe concept van bakfietsen om te delen. Zoals de Velo’s of de steps, maar dan met elektrische bakfietsen.

Lies zet ondertussen de kleine Lucy van 1 jaar in zo’n fiets. Ze zit meteen op haar gemak in het kinderzitje met riempjes om. “Ik heb zelf geen bakfiets, maar het lijkt me handig om er af en toe eens eentje te lenen om boodschappen te doen of naar de crèche te rijden. Dan moeten de fietsen natuurlijk wel in de buurt staan, want je gaat er niet eerst een hele wandeling voor doen”, zegt ze.

Lies en Lucy testen de fiets.

Lies en Lucy testen de fiets. © Walter Saenen

De fietsen worden vanaf maandag verspreid in de stad. In totaal komen er honderd fietsen. “Maar we beginnen met tien fietsen en daarna komen er elke week tien fietsen bij tot we aan honderd zitten. Dat hebben we ook zo gedaan in Nederlandse steden als Amsterdam en Utrecht, maar daar zijn ze al zo populair dat er vijfhonderd extra komen”, zegt Fay van Cargoroo.

De bakfietsen krijgen een eigen vaste plek in de stad. “Zo staan ze niet in de weg op het voetpad zoals deelsteps soms. Het is de bedoeling dat de gebruiker de fiets ergens neemt en die daar ook weer terugzet, dus van A naar B en terug naar A fietst.”

Fay en haar collega krijgen veel vragen van geïnteresseerde voorbijgangers in Park Spoor Noord. “Iedereen ziet het voordeel in van een bakfiets uitlenen in de stad. Je kunt je er veel sneller mee verplaatsen en je kan best wel wat vervoeren. Het is niet alleen handig voor kinderen, maar ook voor honden of bakken bier onderweg naar een feestje bijvoorbeeld. Bakfietsen zijn al lang niet meer voor moeders en kinderen”, weet Fay.

Fay van Cargoroo.

Fay van Cargoroo. © Walter Saenen

De fietsen uitlenen kan via de app van Cargoroo. De eerste maand kost dat 1 euro en daarna betaal je 7 cent per minuut ofwel 4,2 euro per uur. “Je hangt niet vast aan een abonnement en kan gewoon per keer je rit betalen via de app. De app toont ook waar de fietsen in de buurt staan.

Op woensdag 1 juni organiseert Cargoroo een tweede test ride event op het Moorkensplein.

Website Cargoroo

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio