© BFM

Veel rookschade na brand in appartement

Lier -

Het heeft zaterdag in de late namiddag gebrand in een appartement in de Amerstraat in Lier. Een kamer brandde grotendeels uit, de rest van de flat heeft aanzienlijke rookschade opgelopen. Daardoor is de woonst voorlopig onbewoonbaar. De brandweer was het vuur wel snel meester.

Voorbijgangers en bewoners alarmeerden zaterdag de brandweer omdat ze zwarte rook zagen opstijgen uit een flat op de derde verdieping in de Amerstraat. Brandweermannen drongen het appartement met ademluchttoestellen binnen en konden het vuur gelukkig snel onder controle krijgen. In de kamer waar het gebrand heeft, woedde het vuur bij aankomst van de hulpdiensten wel vrij hevig.

De brandweer kwam met zwaar materieel ter plaatse, maar het vuur was gelukkig snel gedoofd 

De brandweer kwam met zwaar materieel ter plaatse, maar het vuur was gelukkig snel gedoofd ©  BFM

De bewoonster van het appartement had een tijdje in de rook gestaan en kreeg zuurstof toegediend in een ziekenwagen. Nadien werd ze voor een controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Een tiental bewoners van de andere flats werden geëvacueerd en volgden de bluswerken buiten 

Een tiental bewoners van de andere flats werden geëvacueerd en volgden de bluswerken buiten ©  BFM

“Een tiental bewoners van de andere flats in het gebouw werd gevraagd om preventief naar buiten te komen. Maar na de bluswerken in de getroffen flat en CO-meting in de rest van het gebouw, mochten zij terug naar hun appartementen”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier. “In het appartement waar het vuur was ontstaan is de schade wel aanzienlijk. Er is de brandschade, maar ook heel wat rookschade. Daarom is de flat tijdelijk onbewoonbaar.”

In het appartement op de bovenste verdieping is veel rookschade 

In het appartement op de bovenste verdieping is veel rookschade ©  BFM

Na de bluswerken ventileerde de brandweer de getroffen flat grondig om alle rook buiten te krijgen en te verluchten. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe het vuur in het appartement is ontstaan. Uit de eerste vaststellingen zou wel blijken dat het om een accidentele brand gaat.  tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio