© atv

Marine leidt publiek rond op mijnenjager en torpedowerkschip tijdens Vlootdagen in Antwerpen

De Belgische marine organiseert dit weekend in Antwerpen haar Vlootdagen. Daar krijgt het grote publiek een rondleiding op schepen zoals een fregat, een patrouilleschip, een torpedowerkschip én een mijnenjager. Ook de Nederlandse marine is met gelijkaardige schepen aanwezig.

Bron: Belga

LEES OOK. Koning komt naar Antwerpse Royal Yacht Club: al 171 jaar thuis voor hoge gasten

De Marinecomponent van het Belgische leger vierde woensdag haar 75ste verjaardag in aanwezigheid van koning Filip in Antwerpen. Daar breit het dit weekend een soort gratis opendeurdag aan. Je kan er schepen, maar ook een “maritiem dorp” met demonstraties, een duiktank en een klimmuur bezoeken. De nadruk ligt onder meer op innovatie zoals drones en virtual reality, die het werk bij de marine ondersteunen.

 

Met het evenement wil de marine ook nieuwe rekruten aanwerven. “We hebben meer dan nood aan nieuwe kandidaten die zich aangetrokken voelen om samen met ons op zee te gaan ter bescherming van het land”, zegt fregatkapitein Kurt De Winter. “Jongeren zijn dus meer dan welkom om hier een kijkje te nemen aan boord en in het dorp. We hebben heel wat functies en rangen ter beschikking, van matrozen tot officieren. We hebben vooral nood aan technische profielen.”

Zaterdag is het publiek nog welkom tot 18u, zondag van 10 tot 17u. De schepen en het maritiem dorp liggen aan de Scheldekaaien, ten noorden van het Steen.

Aangeboden door onze partners