© Marc Peeters

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand

Herentals -

Een keukenbrand heeft zaterdagnamiddag rond 16u zware schade aangericht in een appartement langs de Noorderwijksebaan in Herentals. De brandweer kon op het nippertje een uitslaande brand voorkomen. De woonst waar de brand ontstond, is tijdelijk onbewoonbaar.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, steeg er zowel aan de voor- als achterkant rook op uit het gebouw. “Het was duidelijk dat we geen tijd mochten verliezen”, zegt bevelvoerder Sus Meulemans van de brandweerzone Kempen. “We hebben een binnenaanval gedaan en het vuur dat woedde in de keuken van een flat op de eerste verdieping vrij snel onder controle gekregen. Ook via het plat dak aan de achterkant van het complex geraakten we bij de brandhaard De keuken is hoe dan ook vernield. Door de rook heeft ook de rest van het appartement schade opgelopen. De bewoner kan voorlopig niet terugkeren.”

Ook via de achterkant geraakte de brandweer tot bij de brand.

Ook via de achterkant geraakte de brandweer tot bij de brand. © Marc Peeters

De bewoner van het getroffen appartement was niet thuis toen de brand is ontstaan. Over de oorzaak is er niets met zekerheid geweten. Er wordt rekening gehouden met een elektrisch defect. Op de eerste en tweede verdieping van het gebouw zijn in totaal vier appartementen ingericht. In de andere woongelegenheden zou de schade beperkt zijn.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kwam ter plaatse om na te gaan of de stad hulp moet bieden om de getroffen bewoner een tijdelijke woonst te bezorgen. (mph)

  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio