© Google Street View

Kruispunt Bisschoppenhoflaan met Oude Bosuilbaan wordt veiliger ingericht voor fietsers en voetgangers

Deurne -

Maandag 23 mei start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken aan het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan met de Oude Bosuilbaan in Deurne. Met enkele ingrepen wordt het kruispunt veiliger ingericht voor fietsers en voetgangers. De werken duren tot begin juli. Tijdens de werken blijft verkeer in beide richtingen steeds mogelijk op de Bisschoppenhoflaan.

jtp

De aannemer zal de fietsoversteek vernieuwen en de strook om rechtsaf te slaan van de Bisschoppenhoflaan naar de Oude Bosuilbaan wordt mee opgenomen in de nieuwe verkeerslichtenregeling. “Zo wordt een conflict tussen gemotoriseerd verkeer en fietsers weggewerkt wat de veiligheid verbetert”, stelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

In de middenberm zal ook enkele vierkante meters asfalt onthard en vervangen worden door gras. Aan het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan met de Keesinglaan gebeurt dan weer een kleine aanpassing om de bestaande fietsoversteek te verbeteren.

“Voor voetgangers en fietsers zal het binnenkort veiliger en aangenamer worden om de Bisschoppenhoflaan over te steken ter hoogte van de Oude Bosuilbaan”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Het kruispunt wordt uitgerust met een voetgangers- en fietsoversteek die beveiligd wordt met verkeerslichten. Daarnaast gebeuren ook nog een aantal kleinere aanpassingen aan de aansluiting met de Oude Bosuilbaan.”

De werken starten vanaf maandag 23 mei en worden uitgevoerd in drie fases. Als alles vlot verloopt en het weer het toelaat, zijn de werken tegen 7 juli klaar. “Tijdens de werken blijft gemotoriseerd verkeer op de Bisschoppenhoflaan altijd mogelijk in beide richtingen”, aldus het AWV. “Voor fietsers en voetgangers worden veilige corridors voorzien, zowel langs de Bisschoppenhoflaan als in de Oude Bosuilbaan.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio