Vrijwilligers busten zaterdag het krantje. 

Vrijwilligers busten zaterdag het krantje. © rr

Pak ze aan Turnhoutsebaan deelt dromen in eigen buurtkrantje

Borgerhout -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint deze week met de aanleg van de fietsstraat op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Wat die herinrichting voor de straat zal betekenen is nog een vraag, maar ondertussen wil actiegroep Pak ze aan, de Turnhoutsebaan al verder dromen. Zaterdag stopten ze daarom een eigen krantje in de bussen op de baan.

Rebecca Van Remoortere

Wie op de Turnhoutsebaan woont, kreeg een heel lokaal krantje in de brievenbus. Actiegroep Pak ze aan, de Turnhoutsebaan maakte, met subsidies vanuit het district Borgerhout een eigen publicatie om de buurt warm te maken om mee verder te dromen. “We communiceren ons droombeeld voor de straat en willen dat iedereen verbeeldingskracht gebruikt”, zegt Stijn Wens van de actiegroep.

Bij het krantje zit ook een tekenwedstrijd voor kinderen zodat ook zij hun dromen kunnen uittekenen. Tijdens het buurtfestival Borgerrio worden alle tekeningen geëxposeerd in de straat en wordt een winnaar gekozen.

In het krantje staat ook een reportage van een experiment de buurtgroep. Zij namen het met verschillende vervoersmiddelen op tegen elkaar om te zien wie zich het snelste kan verplaatsen op de Turnhoutsebaan. Iemand op een monowheel won de wedstrijd, de fiets werd tweede en de auto derde.

Ondertussen kijkt de buurt met een klein hartje uit naar de ingrepen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Maandag starten de werken voor de herinrichting van de Turnhoutsebaan als fietsstraat. “Wat dat zal geven, weten we volgende week. We hebben er wel wat twijfels over. Een fietsstraat is pas een goeie fietsstraat als de verkeersdruk er niet te hoog is. Als er nog altijd te veel verkeer is, zal er ook nog altijd chaos en conflict zijn.”

 

 © rr

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio