Sportschepen Peter Wouters, leden van de Ekerse districtsraad en genodigden maken kennis met de nieuwe sanitaire infrastructuur. 

Sportschepen Peter Wouters, leden van de Ekerse districtsraad en genodigden maken kennis met de nieuwe sanitaire infrastructuur. © Marc Wouters

Sporting A en AVOS openen nieuwe sanitaire unit aan Ekerse putten: Duikers hoeven zich niet meer om te kleden ‘en plein public’

EKEREN -

Sporting A opende zaterdag samen met duikclub AVOS een gloednieuw sanitair blok aan de Ekerse putten in het domein Muisbroek. De moderne infrastructuur biedt de sportduikers twee omkleedruimtes en twee toiletten en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Sportschepen Wouters feliciteert de pioniers: Jos Audenaerd (links), Wim Vandouselaer, Cois Desmet en Jacques Bernaerts (rechts), naast de schepen.

Sportschepen Wouters feliciteert de pioniers: Jos Audenaerd (links), Wim Vandouselaer, Cois Desmet en Jacques Bernaerts (rechts), naast de schepen. © Marc Wouters

AVOS (Antwerpse Verstandhouding voor Onderwateronderzoek en Sport) is een jarenlange partner van sporting A, die 51 sportduikverenigingen uit de brede regio Antwerpen telt. “We hebben een concessie op het gebruik van de Ekerse putten voor duiken”, vertelt voorzitter Koen Van Dyck. De duikers moesten zich in het verleden omkleden op de parking, ‘en plein public’. “We waren al langer vragende partij voor omkleedruimtes en toiletten in de nabijheid van de put.”

Vijftig jaar duikers, daar hoort een feestje bij.

Vijftig jaar duikers, daar hoort een feestje bij. © Marc Wouters

Zaterdag kwam met de opening van de moderne accommodatie een gepast antwoord op die vraag. Sporting A investeert 30.000 euro in de nieuwe sanitaire unit op de parking. Die bestaat uit twee omkleedruimtes, twee toiletten en een buitenkraantjes. De unit is enkel toegankelijk voor de leden van de duikclub via een QR-code. Het gebruikte water is gerecupereerd regenwater van het dak, aangevuld met water uit de Ekerse putten. Na gebruik wordt het gezuiverd en geloosd in de Kaartse Beek.

Voorzitter Koen Van Dyck: “We waren al langer vragende partij voor omkleedruimtes en toiletten in de nabijheid van de put.”

Voorzitter Koen Van Dyck: “We waren al langer vragende partij voor omkleedruimtes en toiletten in de nabijheid van de put.” © Marc Wouters

“De sanitaire unit is een extra opsteker voor de duikers en AVOS, want dit weekend vieren we ons 50-jarig bestaan en mogen we ons koninklijk noemen”, weet de voorzitter. Vier pioniers werden in de bloemetjes gezet: Wim Vandoeselaer (83), Cois Desmet (86), Jos Audenaerd (84) en Jacques Bernaerts (87).

Districtsburgemeester Koen Palinckx in één van de kleedruimtes

Districtsburgemeester Koen Palinckx in één van de kleedruimtes © Marc Wouters

“AVOS heeft een buddy aan Sporting A. Met deze fraaie en functionele accommodatie werken we eindelijk een blinde vlek weg en maken we de beleving van de duikers een stuk aangenamer”, zegt sportschepen Peter Wouters. “Zo geeft sporting A meteen ook een krachtig signaal dat het de werking van AVOS duurzaam wenst te verankeren aan de Ekerse Putten. (mawo)

www.avos.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio