Patrick, Luc en John speelden vrijdag hun laatste wedstrijd van het seizoen, maar waren mathematisch al zeker van de titel. 

Patrick, Luc en John speelden vrijdag hun laatste wedstrijd van het seizoen, maar waren mathematisch al zeker van de titel. © Theo Derkinderen

‘Krijt op tijd’ is kampioen driebanden: “Een eeuwigheid geleden dat een ploeg meer dan 50 punten voorsprong had op de tweede”

Wintam -

Biljartclub ‘Krijt op tijd’ uit Wintam (Bornem) is kampioen driebanden in de federatie Klein-Brabant. Ze wonnen hun laatste wedstrijd tegen een ploeg uit Sint-Niklaas en hadden in de rangschikking een voorsprong van meer dan 50 punten op de tweede. “En het is nog maar het eerste jaar dat wij samenspelen”, glunderen de spelers.

Theo Derkinderen

De biljartclub heeft al sinds jaar en dag haar vaste stek in café Sint-Margaretha in Wintam en bestaat dit jaar zelfs 75 jaar. Maar dit weekend was het vooral feesten bij ploeg A van ‘Krijt op tijd’. Niet alleen wonnen ze hun laatste wedstrijd tegen SNBA uit Sint-Niklaas, ze behaalden ook de titel in het driebanden.

“Daar waren we al even mathematisch zeker van. Maar we staan in het klassement meer dan vijftig punten voor op de eerste achtervolger. Dat is gi-gan-tisch. We denken dat het meer dan twintig jaar geleden is dat de kampioen met zo’n grote voorsprong de competitie beëindigde”, vertellen biljarters Patrick Boeykens, Luc Hoofd en John Cleymans. “En wat het allemaal zo speciaal maakt, is dat wij eigenlijk nog maar sinds dit seizoen samen een ploeg vormen. Ook Christophe Cools maakte deel uit van ons team, maar door een ongeval heeft hij moeten afhaken en moest er een vervanger komen.”

Driebanden is een biljartspel waarbij de speelbal minimaal drie keer een van de randen van de tafel moet raken alvorens de tweede aanspeelbal te raken. Het spel werd heel populair omdat ons land heel veel internationale topspelers heeft en had. “Iedereen van ons kijkt wel op naar die grote spelers. Raymond Ceulemans, Frédéric Caudron, Ludo Dielis en Eddy Merckx. En in de naoorlogse jaren was er ook nog René Vingerhoedt die maar liefst negen keer Europees kampioen werd.”

Talent

“Of wij veel trainen? Eigenlijk niet. Zelfs bijna nooit. Gewoon opperste concentratie tijdens de wedstrijd en natuurlijk speelt het talent ook een rol”, vertelt het gezelschap met een knipoog.

‘Krijt op tijd’ is dit seizoen kampioen driebanden in de federatie Klein-Brabant. “Maar daar nemen ook ploegen van buiten Klein-Brabant aan deel. Het is een competitie met zestien ploegen waarin ook teams uit Sint-Niklaas, Temse en Baasrode zitten. Of we volgend seizoen opnieuw voor de titel gaan? Natuurlijk. Dit moet een vervolgverhaal krijgen.” tdk

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio