Kim Jong-Un. 

Kim Jong-Un. ©  AFP

Noord-Koreaanse staatsmedia ‘informeren’ burgers over middelen tegen corona: “Kruidenthee en zoutoplossing”

Plots is ook in Noord-Korea het coronavirus opgedoken. Na twee jaar ontkennen dat Covid-19 in het land was, hebben nu 1,2 miljoen inwoners “koorts”. En in een land dat onvoorbereid is op zo’n pandemie, gebeuren rare dingen. Want Noord-Koreanen wordt aangeraden om thee te drinken en te gorgelen met zout water.

Experten maakten zich in het begin van de week al grote zorgen om Noord-Korea en de aanpak van het coronavirus. Nu duidelijk wordt dat de pandemie ook daar volop losbarst, blijkt het land geen plan van aanpak te hebben. Dat wordt pijnlijk duidelijk als je de staatsmedia bekijkt, meldt de BBC.

Want daar komen mensen aan bod die zieken aanraden om een kruidenthee te drinken als je niet zo’n zware symptomen hebt. In een ander interview vertelt een koppel hoe het kan helpen om met een zoutoplossing te gorgelen. Volgens het officiële staatspersbureau is er 1.000 ton zout naar Pyongyang gestuurd om zulke zoutoplossingen te fabriceren.

Voor wie zwaarder ziek is, zijn er pijnstillers en antibiotica. Volgens factcheckers van de BBC helpen die antibiotica helemaal niet tegen corona.

LEES OOK. Noord-Korea registreert meer dan twee miljoen “koortsgevallen”

LEES OOK. Nu het mondmasker (bijna) helemaal weg mag: welke verdedigingsmuren tegen corona staan nog overeind?

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio