©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants Antwerp wint met 79-89 van Landstede Hammers Zwolle: weg ligt open naar vierde ronde BNXT play-offs

Telenet Giants Antwerp is na een collectieve zege bij Landstede ­Hammers Zwolle op weg naar een plaats in de vierde ronde van de BNXT play-offs. De return volgt dinsdag in de Lotto Arena. Als de Giants zich kwalificeren, komen ze uit tegen de winnaar van het duel Groningen - Limburg United.

De wedstrijd startte met een half uur vertraging. Vanwege het slechte weer en de vele files arriveerden de Giants na een helse busrit van maar liefst vier uur pas één uur voor de opworp in Zwolle.

Telenet Giants Antwerp domineerde het eerste kwart: 21-27. In het tweede schuifje waren de Giants defensief minder scherp en incasseerden van het Nederlandse trio referees enkele dubieuze fouten, waardoor Zwolle met een remonte kon uitpakken: ­47-45 halfweg.

In een intens derde kwart domineerden de Giants lichtjes: 62-63. In het slotkwart leidde Jean-Marc Mwema ondanks een vroege vierde fout de ­Giants met een driepunter naar ­68-77. Het team van coach Luc Smout stelde in het slot de verdiende ­overwinning dan ook veilig. (cpm)

LANDSTEDE HAMMERS ZWOLLE: Van Schalk 5, Echols 17, Van Der Plas 0, Schilder 11, ­Thorbjarnarson 20, Oude Bos 0, De Pagter 13, Diculescu 13, Dahlman 0.

TELENET GIANTS ANTWERP: Smout 3, Tiby 14, Van Den Eynde 2, D’Espallier 2, N. De Ridder 4, Rogiers 16, Hands 16, Krutwig 4, Mwema 13, Donkor 15.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio