©  Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Zangeres Anouk: “Ook twee meisjes uit mijn team slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag in ‘The Voice’”

De Nederlandse zangeres Anouk, die ook coach is in de Nederlandse versie van ‘The Voice’, zegt dat twee meisjes uit haar team slachtoffer werden van grensoverschrijdend gedrag. Eerder stopte Anouk als coach in de talentenjacht nadat verhalen over seksueel wangedrag aan het licht kwamen.

evdg

Begin januari raakte bekend dat uitzendingen van ‘The Voice of Holland’ voorlopig on hold werden gezet wegens berichten rond seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van “seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. In een aflevering van het programma ‘BOOS’ getuigden verschillende vrouwen ook over seksueel wangedrag van jurylid en zangcoach Ali B.

Anouk, die sinds een aantal jaar coach was bij ‘The Voice of Holland’ en ‘The Voice Kids’, stapte op uit het programma. In een interview met De Telegraaf zegt ze nu dat ook twee jonge vrouwen uit haar team slachtoffer werden van overschrijdend gedrag. De zangeres treedt niet in detail over de feiten, maar vertelt wel dat het erg vindt het nooit eerder geweten te hebben. Ze kwam er naar eigen zeggen achter nadat het nieuws bekendraakte en ze zelf contact zocht met haar kandidaten uit alle seizoenen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio