© ATV

Geniale Frey bezorgt Brian Priske de zege in laatste wedstrijd als Antwerpcoach

Een geniaal moment van Michael Frey was voldoende om de eindeseizoenswedstrijd tussen Union en Antwerp in een beslissende plooi te leggen. Na zeventig minuten scoorde de Zwitser met een subliem hakje. Wel genoeg om de wedstrijd te winnen, niet voor de topschuttersstrijd met Deniz Undav. Brian Priske mag dan weer uitzwaaien met een 0-1-zege.

Hannes Van Gael

Gezapig, zo kon je de partij tussen de vicekampioen en Antwerp FC best samenvatten. Het was duidelijk dat er niets meer op het spel stond zondagnamiddag. Felice Mazzu koos niet eens voor zijn vaste elf. Hij gunde oude krijgers François en Marcq nog eens een basisplaats. Die laatste was trouwens de meest opvallende speler op het veld. Niet omdat hij het Antwerpse middenveld op een hoopje speelde, wel vanwege zijn blauw geschilderde schedel.

 ©  BELGA

Op dat middenveld toonde Yusuf wel bijzonder veel drive. Hij won veel duels, keek niet op een sprintje meer of minder. De Nigeriaan verving de geopereerde Nainggolan. Ook Vines en Bataille mochten nog eens van bij het eerste fluitsignaal opdraven. Het tweetal toonde veel goede wil, maar was te vaak onzuiver in de acties. De West-Vlaming werd bij de rust al door Benson vervangen. De schop van Van Der Heyden die hij moest incasseren zat daar wellicht voor iets tussen.

Onbegrijpelijke misser

Door het langzame tempo was het ook lang wachten op doelgevaar. Undav en Lapoussin zetten een mooie actie op, met een te hoog schot tot gevolg. Butez moest wel twee keer tussenkomen om een doelpunt van Undav te verijdelen. Bij een verlengde hoekschop stond de Fransman op de juiste plaats, bij een lage voorzet van François zat hij er met een handje tussen. Bij Antwerp miste Seck oog in oog met Moris, weliswaar vanuit buitenspel. De supporters lieten het echter niet aan hun hart komen en maakten van de eerste tot de laatste seconde kabaal.

 ©  BELGA

Gelukkig kregen we na rust -ook Samatta was in de kleedkamer gebleven- wel écht doelgevaar te zien. Met een simpele pass had Frey de ingevallen Benson kunnen afzonderen voor doel, maar de Zwitser besloot zelf. Niet de beste keuze, al moest Moris wel redding brengen met een knappe zweefduik. Dat het meteen daarna niet 1-0 werd, heeft Antwerp te danken aan Lapoussin. Hij besloot, vanop de kleine rechthoek, knap voorbereidend werk van Mitoma nog over. Een onwaarschijnlijke misser!

Geniaal moment van Frey

Zo groot de misser van Lapoussin was, zo prachtig was de openingsgoal van Frey. Benson gaf laag voor na een mooie actie op rechts. Frey verraste alles en iedereen met een heerlijk hakje. Jammer dat de goals op de slotspeeldag niet meer in aanmerking komen voor de verkiezing van Doelpunt van het Jaar. Frey rondt het seizoen af met 24 stuks, topschutter Deniz Undav met 26 goals. Net als Benson viel ook Dwomoh sterk in, maar de jonge middenvelder moest de strijd ook geblesseerd staken.

Moris hield verder Miyoshi van een goal. Butez redde nog op Vanzeir en tweemaal op Teuma, waardoor de drie punten mee op de bus richting Deurne-Noord gingen. De vakantiemodus stond tijdens de wedstrijd al aan, maar vanaf vanavond mogen de Antwerpspelers ook echt genieten van hun vakantie. Dan krijgen ze hun programma en zitten hun verplichtingen voor dit seizoen erop. Brian Priske neemt afscheid met een zege. Antwerp wil het seizoen aanvatten met een nieuwe coach. Een akkoord met Mark Van Bommel is nakende.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Frey blijft beslissend, Pacho toon zich richting volgend seizoen

REACTIES. Frey trekt Antwerp over de streep: “Ik ga de coach missen”

IN BEELD. Mooie taferelen in het Dudenpark: fans van Antwerp en Union verbroederen, ook applaus voor Priske

COMMENTAAR. “Brian Priske kreeg een afscheid in stijl, zoals een gentleman dat verdient”

 ©  BELGA