Schepen Roger Van Aperen geeft uitleg in een bezoekersruimte van de assistentiewoningen. 

Schepen Roger Van Aperen geeft uitleg in een bezoekersruimte van de assistentiewoningen. © Ronny van den Ackerveken

Assistentiewoningen in zorgcampus ’t Gastenhuys zijn gegeerd

Hoogstraten -

De nieuwe zorgcampus ’t Gastenhuys in de Heilig Bloedlaan is officieel geopend. In het gebouw zijn een aantal diensten en 35 assistentiewoningen gehuisvest. In het najaar komt er een nierdialysecentrum bij.

Ronny van den Ackerveken

De bouwwerken van ’t Gastenhuys zijn begin 2020 gestart. “Het is een multifunctioneel zorgcomplex”, vertelt schepen van Zorg Roger Van Aperen (N-VA). “We hadden een nijpend probleem met geschikte woonvormen voor mensen met een zorgbehoefte, waardoor er een lange wachtlijst was. 35 nieuwe assistentiewoningen vullen die vraag in. Op elke verdieping is er een ontmoetingsruimte ingericht. Momenteel zijn 24 assistentiewoningen bewoond, in de overige 11 nemen de bewoners binnenkort hun intrek. De wachtlijst is nog niet volledig weggewerkt. Er zijn 16 aanvragen voor een assistentiewoning met een slaapkamer en 23 kandidaten voor een ruimte met twee slaapkamers.”

“Op het gelijkvloers is de sociale dienst van de stad gehuisvest. Verder vinden we daar een aantal zorgaanbieders zoals Kind & Gezin, de Opvoedingswinkel en het Jongeren Adviescentrum. De opening van het nierdialysecentrum staat gepland in september.”

’t Gastenhuys is een duurzaam gebouw met 623 zonnepanelen op het dak.

’t Gastenhuys is een duurzaam gebouw met 623 zonnepanelen op het dak. © Ronny van den Ackerveken

Fysieke ontmoetingsplaats

Volgens schepen van Jeugd Faye Van Impe (N-VA) kan je van kind tot senior in ’t Gastenhuys terecht. “Het totale aanbod van de zorgaanbieders richt zich tot alle leeftijden. Het Huis van het Kind heeft in het nieuwe gebouw eindelijk een fysieke ontmoetingsplaats. Vroeger was er alleen een website. Voor de kinderopvang van Ferm zijn 18 plaatsen toegekend, maar dat betekent dat er eigenlijk meer kinderen terecht kunnen.”

’t Gastenhuys is een duurzaam gebouw. “Op het dak liggen 623 zonnepanelen”, vertelt schepen van Stadsprojecten Piet Van Bavel (Hoogstraten Leeft). “Dat komt overeen met het stroomgebruik van 53 gezinnen. Onder het gebouw zijn 42 parkeerplaatsen en de afgesloten fietsenparking heeft een aantal oplaadpunten.”

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio