Alle kampioenen en gehuldigde medewerkers achter de schermen van de Wijnegemse sportclubs verzameld in de tuin van ’t Gasthuis.  

Alle kampioenen en gehuldigde medewerkers achter de schermen van de Wijnegemse sportclubs verzameld in de tuin van ’t Gasthuis.  © Hugo Gerstmans

Kampioenen maar ook kampioenenmakers gehuldigd

Wijnegem -

Het was lekker druk in ’t Gasthuis, maar dat was gelukkig geen probleem meer. Iedereen genoot van de intense huldiging van de lokale sporthelden, al hadden lokaal bestuur en sportraad ook oog voor wie achter de schermen werkt van het verenigingsleven.

Jan Auman

Veerle Maréchal werd het voorbije jaar Belgisch kampioen op de marathon voor atleten ouder dan zestig. Nog zo’n straffe veteraan is Frank Van Impe. Bij de masters werd deze atleet onder meer Belgisch kampioen bij de masters in het speerwerpen.

De zussen Jolien en Charlotte Jennes schaatsten met hun pirouettes het ijs uit de baan. Charlotte werd Vlaamse kampioene, maar ook Jolien reeg de ereplaatsen op regionale, nationale en internationale kunstschaatsconcoursen aan elkaar. Skiester Naya Van Puyvelde is een vaste klant op de laureatenviering. Ze had haar uitnodiging te danken aan Belgische titels in de slalom en Super G U18 en een bronzen medaille op het WK voor junioren in Canada.

Groot skitalent Naya Van Puyvelde kreeg haar diploma van schepen Tom Tachelet.

Groot skitalent Naya Van Puyvelde kreeg haar diploma van schepen Tom Tachelet. © Hugo Gerstmans

Dat ’t Gasthuis zo vol liep, had onder meer te maken met het feit dat ook heel wat Wijnegemse sportteams hoge ogen gooiden het voorbije jaar. De honderdjarige voetbalclub Wijnegem zag de U17 kampioen spelen en kan met de U12 zelfs nog een het Vlaams kampioenschap winnen, terwijl zowel de U12 als U13 al knap de Nieuwsblad-cup wonnen. Geel-Zwart Wijnegem, de volleytrots van de kanaalgemeente, kon uitpakken met de dames 3, die de titel behaalden in tweede gewestelijke en de jongens U17, goed voor een regionale titel.

“Sport brengt spelenderwijs mensen dichter bij elkaar. Dat blijkt nogmaals uit alle verhalen die onze laureaten op zeer geanimeerde wijze tijdens de huldiging vertelden”, aldus schepen van Sport Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!), die bij de organisatie bijgestaan werd door collega Juul Liekens (N-VA) en sportraadvoorzitter Wilfried Colman.

De snelste zestigplusser van Wijnegem: Veerle Maréchal.

De snelste zestigplusser van Wijnegem: Veerle Maréchal. © Hugo Gerstmans

“We zetten ook enkele verdienstelijke leden in de bloemetjes. Dit zijn vrijwilligers die zich al jaar en dag met hart en ziel inzetten voor hun club. Het zijn immers deze mensen die ervoor zorgen dat deze fantastische sportprestaties in Wijnegem kunnen plaatsvinden en geleverd worden. Zij zijn de ruggengraat van de sportbeleving in ons dorp en krijgen daarom een bijpassend fotokader met ‘ere-titel’”, sprak Tachelet.

In die laatste categorie mochten onder meer Jo Verelst (VC Geel-Zwart), André Van Honsté (Wijnegem Bicycle Club), Albert Claus (Wijnegem voetbalclub), Gerda Leysen (Gymclub Rust-Roest) en Karola Wuyts (turnkring Edel en Sterk) onder luid applaus naar voor komen. (jaa)

Gerda Leysen: al 61 jaar lid en  40 jaar lesgeefster bij Rust-Roest.

Gerda Leysen: al 61 jaar lid en 40 jaar lesgeefster bij Rust-Roest. © Hugo Gerstmans

Frank Van Impe: sterke master-atleet.

Frank Van Impe: sterke master-atleet. © Hugo Gerstmans

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio