© Natuurpark Rivierenland

Toerismeleerlingen creëren website en QR-codes langs langere Animalinas-route

Mechelen -

De Animalinas-route, een wandelparcours door de natuur rond Mechelen waarin graffiti centraal staat, breidt nog dit jaar uit met drie extra tekeningen. De leerlingen toerisme van het Busleyden Atheneum zorgen voor een website met tekst en uitleg over de werken langs het parcours, dat met 15 kilometer uitbreidt.

Leo De Nijn

Op een parcours van 35 kilometer door de natuur rond Mechelen bracht kunstenaar Dzia vorig jaar tien graffititekeningen van lokale diersoorten aan. De route werd ‘Animalinas’ genoemd. Dit jaar wordt de route uitgebreid naar 45 kilometer dankzij drie nieuwe diersoorten die erbij komen. Natuurpark Rivierenland werkt voor dit project samen met de afdeling toerisme van BA Campus Stassart.

“Onze leerlingen toerisme werkten de bijhorende website uit. In die studierichting zitten ook meerdere leerlingen die uit de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) komen. Zij blinken uit in meertaligheid, een troef voor deze richting. De leerlingen brengen langs het parcours ook QR-codes aan die de wandelaars toegang verlenen tot de website. Via ingesproken audiofragmenten geven zij op die manier uitleg over de afgebeelde dieren. Visit Mechelen was meteen enthousiast over de samenwerking en ook voor onze leerlingen is het een leerrijke ervaring”, zegt Katrien Vanzeebroeck, leerkracht toerisme BA Stassart.

Nils Iwens, coördinator van Natuurpark Rivierenland, vult aan. “Natuurpark Rivierenland vindt het fantastisch dat we over de grenzen van leeftijd en afkomst heen onze gedeelde verwondering voor de natuur kunnen vertalen naar dit artistieke en natuureducatief project.” 

https://sites.google.com/bastassDeart.be/animalinas

 

 © Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio