Eva en Jill. 

Eva en Jill. © Patrick De Roo

Jonge Antwerpse mama’s openen babywinkel Pipamae: “Alles op basis van eigen ervaringen”

Antwerpen -

Goed nieuws voor wie een kindje verwacht of er pas eentje mocht verwelkomen. In de Lange Lozanastraat openden Jill Coupe (30) en Eva Jespers (29) een nieuwe conceptstore voor baby’s: Pipamae. Hiermee breien de vriendinnen een vervolg aan de succesvolle webshop waarmee ze wereldwijd klanten op hun wenken bedienen.

Laurens Van Aert

“Het avontuur begon in oktober 2020. We werkten beiden in een compleet andere branche, ik als recruiter en Jill als schoonheidsspecialiste. Maar ik zat met iets anders in mijn hoofd en wilde een eigen winkel voor babyproducten opstarten”, vertelt Eva.

Een gedachte die versterkt werd door haar eerste kindje: Filippa. “Op dat moment was Jill zwanger van Mae en gingen we met z’n tweeën aan het brainstormen. We wilden onze passie voor kinderen en fashion combineren. Toen Jill met de naam Pipamae op de proppen kwam, een samentrekking van Pipa, de roepnaam van Filippa, en Mae, de naam van haar kindje, raakte alles in een stroomversnelling.”

De winkel van Eva en Jill in de Lange Lozanastraat.

De winkel van Eva en Jill in de Lange Lozanastraat. © Patrick De Roo

“Niet veel later runden we onze eigen webshop vanuit de kelder”, lacht Jill. “We verkochten allerhande producten voor baby’s van 0 tot 2 jaar oud en zetten daarnaast hoog in op geboortelijsten, die klanten overal ter wereld online konden aanleggen bij ons.” En dat sloeg aan, zo blijkt. “Terwijl je bij andere zaken bij de winkel passeert om veranderingen door te voeren, kan je dat bij ons gewoon vanuit je luie zetel doen, wat een absoluut pluspunt is”, aldus Eva.

Vraag naar fysieke winkel

En toch namen de dames geen genoegen met een succesvolle webshop. “Af en toe organiseerden we een pop-up en werden we overstelpt met vragen over een fysieke winkel. Ondertussen hadden we ons oog laten vallen op een prachtig pand in de Lange Lozanastraat”, zegt Jill.

Het interieur van Pipamae.

Het interieur van Pipamae. © Patrick De Roo

Maandag gingen de deuren voor het grote publiek open. “Online klanten hoeven niet te vrezen, want onze oorspronkelijke diensten blijven bestaan en worden voortdurend gefinetuned. De geboortelijsten kunnen nu ook in de winkel zelf worden aangelegd. Daarnaast breidden we ons gamma uit naar producten voor kinderen tussen 0 en 4 jaar oud”, aldus Eva.

Jill en Eva verkopen allerlei producten.

Jill en Eva verkopen allerlei producten. © Patrick De Roo

Dat aanbod omvat naast kleding ook accessoires, draagdoeken, papflessen, skincare en andere zaken. Telkens gaat het om materiaal dat Jill en Eva zelf uittestten en goedkeurden. “Kwalitatieve producten zijn belangrijk voor ons. Welke merken we verkopen, bepalen we op basis van onze eigen ervaringen. We staan dan ook kritisch tegenover alle aanbiedingen die we krijgen van verdelers.”

Naast een winkel willen Eva en Jill ook een thuis zijn voor vrouwen die net een kindje kregen. “Wat je na de bevalling vaak mist, is een babbeltje in een huiselijke sfeer. Iets wat we hier willen creëren. Klanten zijn hier evengoed welkom voor een babbeltje en een koffie”, zegt Jill.

Sfeerbeeld uit de winkel.

Sfeerbeeld uit de winkel. © Patrick De Roo

Of die gezellige sfeer op termijn ook naar andere steden verhuist, blijft voorlopig onduidelijk. Zeker is wel dat Eva en Jill dat niet uitsluiten. “Het is een droom om in alle grootsteden een mooie winkel te hebben. Maar we gaan graag zelf met kanten om en willen de winkel enkel achterlaten bij mensen die onze visie delen. Een mooie uitdaging, maar voorlopig een ver-van-mijn-bedshow. We zijn ambitieus en willen groeien op alle vlakken, maar first things first, onze prachtige winkel in Antwerpen”, besluiten de vriendinnen in koor.

Pipamae, Lange Lozanastraat 81, Antwerpen, 03-288.41.33, www.pipamae.com

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio