©  DVH

VVSG over mondmaskerplicht in woonzorgcentra: “Als het nu niet kan, wanneer dan wel?”

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat het mondmasker af mag op het openbaar vervoer. In ziekenhuizen, dokterskabinetten en apotheken blijft het nog verplicht, net zoals bij het uitvoeren van zorgtaken in woonzorgcentra. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) reageert via Twitter teleurgesteld: “Als het nu niet het moment is - mooi weer en weinig besmettingen - wanneer dan wel?”

LEES OOK. Dit heeft het Overlegcomité beslist: vanaf maandag geen mondmasker meer op trein, tram, bus en metro

Het ging een tijdje de goede richting uit. Sommige kranten hadden vrijdagochtend zelfs al bericht over het wegvallen van de mondmaskerplicht in woonzorgcentra, maar uiteindelijk besliste het Overlegcomité er anders over. Wie zorgtaken uitvoert bij een bewoner, moet nog steeds een mondmasker dragen. Dat is jammer, vinden ze bij de VVSG. “Mensen wonen en leven in woonzorgcentra, maar hebben in sommige gevallen nog nooit het gezicht gezien van de mensen die voor hen zorgen”, klinkt het op Twitter.

VVSG-woordvoerster Nathalie Debast legt het verder uit: “Uiteraard is de veiligheid van de bewoners belangrijk, maar zij zijn in de eerste plaats bewoners van de woonzorgcentra. Zij wonen en leven daar en daar zou de nadruk op moeten liggen. Tenslotte moet het op geen enkele andere plek meer. Wanneer de bewoners naar buiten gaan, is het nergens meer nodig, maar op de plek waar zij wonen dan weer wel. De cijfers zijn laag, het wordt weer mooier weer dus gaan meer mensen ook naar buiten. Wij vragen ons af, als het nu niet kan, wanneer dan wel?”

LEES OOK. “Nieuwe stap richting normaal”, zeggen NMBS en minister van Mobiliteit Gilkinet

LEES OOK. Algemene Pharmaceutische Bond “begrijpt” beslissing om mondmasker te behouden

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio