©  IMAGEGLOBE

Voorste deuren van bussen en trams De Lijn zwaaien weer open

Met het verdwijnen van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer, zullen reizigers van De Lijn opnieuw via de voorste deuren van de bussen en trams kunnen instappen. Dat heeft de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij aangekondigd.

Bron: Belga

LEES OOK. Dit heeft het Overlegcomité beslist: vanaf maandag geen mondmasker meer op trein, tram, bus en metro

Ook de andere coronamaatregelen op de voertuigen van De Lijn verdwijnen, zoals de plastic folie die de chauffeurspost afschermt. Reizigers zullen ook weer op de eerste rij zitjes kunnen plaatsnemen.

Vooraan in de bus zullen de reizigers voorts opnieuw hun vervoerbewijs kunnen ontwaarden en contactloos betalen. Cash betalen in bus of tram is verleden tijd: dat werd in 2020 afgeschaft.

De Lijn geeft wel mee dat niet op alle voertuigen al meteen vanaf maandag alles weer bij het oude zal zijn. “Het gaat dan ook om duizenden voertuigen, zowel van De Lijn als van de onderaannemers, waar de folies en andere fysieke veiligheidsmaatregelen moeten worden verwijderd”, zegt de openbaarvervoermaatschapij in een persbericht. “Deze verwijderingsklus zal ettelijke dagen in beslag nemen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio