De fietspaden op de Liersesteenweg zoals ze vroeger waren. In de plaats kom er nu in asfalt. 

De fietspaden op de Liersesteenweg zoals ze vroeger waren. In de plaats kom er nu in asfalt. © Dirk Vertommen

Tot eind september kun je op gedeelte Liersesteenweg maar in één richting rijden

Mechelen -

Vanaf maandag 30 mei kun je gedurende vier maanden maar in een richting rijden over een gedeelte van de Liersesteenweg in Mechelen. Het gaat om het stuk tussen de Vrouwvliet en het kruispunt naar het AZ Sint-Maarten. Wie naar de stad wil, moet via de Antwerpsesteenweg.

In opdracht van de stad vernieuwt aannemer Simons al sinds begin april in fases de fiets- en voetpaden op de Liersesteenweg. Tot nog toe kon het verkeer er nog passeren over versmalde rijstroken, maar dat is vanaf eind deze maand tijdelijk niet meer mogelijk. Tot eind september kan er tussen de Vrouwvliet en het kruispunt met het ziekenhuis enkel verkeer rijden dat de stad uit moet.

Wie richting Mechelen-centrum wil, volgt een omleiding via de Antwerpsesteenweg. Autobussen van De Lijn volgen al een omleiding vanaf komende maandag 23 mei. Voor voetgangers en fietsers is er wel doorgang mogelijk aan de werfzone. Zij kunnen over de bestaande infrastructuur als ze de stad verlaten of over een tijdelijke beveiligde doorgang wanneer ze de stad binnenkomen. (svh)

www.mechelen.be/wegenwerken

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio