©  Hollandse Hoogte

Luierbox gelanceerd tijdens opening Huis van het Kind

Ranst -

In de Doggenhoutstraat in Ranst ging het fysieke Huis van het Kind feestelijk open voor het publiek.

Kristin Matthyssen

De aanwezigen kregen een woordje uitleg van schepen Leen Baeten (N-VA), bevoegd voor gezinsbeleid.

In primeur kregen ze ook de nieuwste actie van het Huis van het Kind te horen: de luierbox. Deze inzamelboxen voor luiers staan binnenkort in het gemeentehuis, het OCMW, de bibliotheken en in het Huis van het Kind. Inwoners die luiers over hebben, kunnen die hierin deponeren. Kwetsbare gezinnen kunnen dan maandelijks heel goedkoop een pakket luiers aankopen.

Er was al een website Huis van het Kind. Met een fysiek huis kan de werking verder worden uitgebouwd. Zo kunnen inwoners met grote of kleine opvoedingsvragen ondertussen terecht in het opvoedingspunt dat werd opgericht in samenwerking met OLO vzw.

De gemeente Ranst ging ook een samenwerking aan met Domo. Domo is een vrijwilligersorganisatie die gratis laagdrempelige ondersteuning biedt aan kwetsbare gezinnen met kinderen.

Je kan in het huis van kind terecht bij het consultatiebureau van Kind en Gezin, Ferm Kinderopvang, het gemeentelijk Opvoedingspunt en bij het Lokaal loket kinderopvang. Ze stemden hun aanbod en activiteiten over opgroeien en opvoeden op elkaar af.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio