Het landschap van Oud-Raveldonk nodigt uit tot het plaatsen van kunstwerken. 

Het landschap van Oud-Raveldonk nodigt uit tot het plaatsen van kunstwerken. © Provincie Antwerpen

Provincie voorziet 51.000 euro voor drie openlucht-kunstwerken in Oud-Raveldonk

Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels -

Drie kunstwerken in openlucht in Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout moeten verbinding creëren tussen het landschap, de land- en tuinbouw en de toevallige passant. De ‘Eyecatchers’ zouden er over een jaar moeten staan.

Wouter Adriaensen

Oud-Raveldonk is de naam waarmee onder andere Provincie Antwerpen de landbouw in Arendonk, Oud-Turnhout en Ravels wil promoten. Ze omschrijft het als “een wat mythische plek die toch in het hier en nu is geaard, waar de bewoners het werken op en met het land in hun bloed hebben zitten”.

De provincie, RURANT en de drie gemeentes gaan op zoek naar kunstenaars die die sfeer en de verbondenheid tussen land, natuur, teelt, mens en dier in een vrij kunstwerk of installatie weten te vangen. Hun ‘Eyecatcher’ kan zomaar gerealiseerd worden in Oud-Raveldonk. De kunstwerken komen in Arendonk aan de Kruisberg en Hoge Vijvers, op het kruispunt tussen bos- en landbouwgebied, midden in het landbouwgebied in Ravels-Eel en in Oud-Turnhout aan de overzet tussen de Liereman en de Ravelse bossen over het kanaal Dessel-Schoten.

De werken moeten “een driehoeksverbinding creëren tussen het landschap, de land- en tuinbouw en de toevallige passant”. Voor elk van de drie locaties is een budget van 17.000 euro inclusief btw voorzien voor het ontwerp, de uitvoering en de plaatsing van het werk. De uiterste inzenddatum voor kandidaturen is 22 juni 2022. Aan het einde van de zomer maakt de jury bekend wie aan de slag mag gaan. Eind april 2023 zouden de werk geplaatst moeten zijn.

www.provincieantwerpen.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio